#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 26 de maig del 2013

Gak fluorescent.


Abans de res, volia disculpar-me perquè a la recepta del Gak vaig transcriure malament les quantitats, i em consta que alguns de vosaltres ho heu intentat d'anada i de tornada i no us ha acabat de lligar. Bé, la recepta està modificada, però alhora us vull animar a jugar amb les quantitats: si una cosa no us surt a la primera, no us limiteu a llençar-la i maleïr els ossos de qui va escriure la recepta (ja, ja sé que ningú m'ha maleït, és un dir), proveu, modifiqueu, afegiu, treieu... jugueu amb les quantitats! A mi el Gak se'm va resistir, igual que les primeres vegades que vaig intentar fer plastilina, però intent rera intent vas aprenent coses... i això et provoca una sensació tremenda el dia que aconsegueixes que les coses et surtin bé.

Dit això, us deixo una nova recepta de Gak, aquesta vegada... fluorescent! Vam prendre com a base la recepta que van donar al programa Dinàmiks i li vam fer algunes petites modificacions... En comptes de mesurar volums, pesarem els ingredients, així que necessitareu una balança de cuina, utilitzant la balança el procés es simplifica, i per a nens que comencen a conèixer els números i quantitats és una bona manera de calcular. En tractar-se d'aigua fluorescent, degut a que desconec la toxicitat de la tinta, nosaltres vam utilitzar recipients que tenim destinats a fer experiments i al joc, i que no utilitzem a la cuina. 

Els ingredients i les quantitats: per a fer la barreja a) 100gr. de cola blanca i 100gr. d'aigua calenta per a fer la barreja b) 50gr. d'aigua calenta i 5gr. de midó (jo en vaig acabar utilitzant uns 20gr. perquè amb 5gr. no em lligava). 

Elaborem la barreja a) barrejant 100gr. de cola blanca amb 100 gr. d'aigua calenta (vaig escalfar aigua fluorescent al bany maria).

Després elaborem la barreja b) amb 50 gr. d'aigua i 5 gr. de midó, remenem fins que el midó es desfaci, i aboquem la barreja b) a la barreja a). Remenem, remenem, remenem fins que lligui. 

Si no lliga, elaborem una nova barreja b) amb menys aigua i més midó que l'anterior i l'aboquem de nou a la barreja a). 

Repetim tantes vegades com sigui necessari. A nosaltres se'ns va acabar l'aigua groga i vam continuar amb una resta d'aigua taronja que ens va sobrar quan vam fer les flors fluorescents.

Després de remenar, remenar, i remenar... va lligar! Ara era el moment de comprovar que era fluorescent!

Sí! L'esclat d'emoció va ser màxim.

Arribats a aquest moment, el joc va esdevenir el centre de la tarda.

Estirar, aixafar...

Tallar...

Subjectar (a dures penes)...

Pressionar...

Dins els gots i les tasses fa "pedorretes"...

Fer-ne composicions, estirar-la, fer-la anar d'un costat a l'altre...

I fer-ne lletres, i de les lletres, paraules (encara que siguin inventades, segurament, aquestes són les millors).

Al contrari del que pugui semblar, el joc amb Gak és molt net, és un material que es pot trossejar en mil trossets i en recollir-los torna a lligar. Jo sempre prenc la precaució de rentar bé amb una mica d'aigua i sabó els materials que hem fet servir per a jugar-hi (per allò de la higiene i tal).

L'elisabetsalie del fantàstic bloc Manetes i cosetes em va contactar i casualment vam descobrir que totes dues havíem presentat la proposta del Gak fluorescent als nostres fills i estàvem preparant l'entrada, així que ens vam posar d'acord i vam decidir publicar-les alhora. Us convido a descobrir també la seva experiència que és plena de màgia (n'ha fet de 4 colors diferents!!!), no us la podeu perdre!

Maig del 2013. Cinc anys i mig.

1 comentari:

  1. Gràcies, Angaleta, per recomanar el meu bloc i la meva entrada del gak. Coincideixo amb que ha estat un plaer treballar en paral.lel amb tu. Fins la propera!

    ResponElimina

Digues la teva!