#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dilluns, 13 de maig del 2013

Flors fluorescents.



Amb l'arribada del Temps de flors a Girona, la ciutat s'inunda (literalment) de flors i, des d'aquest modest bloc, us invitem a tocar, manipular, explorar, experimentar i gaudir de les flors també a casa, estigueu on estigueu. 

Aquesta entrada em fa especial il·lusió perquè la proposta ens ha suposat un munt d'intents fallits, i de tots i cadascun d'ells n'hem extret algun aprenentatge valuós. Diuen que "A vegades guanyes, a vegades aprens". I és cert. Així, avui us vull explicar què hem après en el camí pel que ens ha conduit aquesta proposta.

Vaig pensar que si l'any passat vam aconseguir (també després d'uns quants intents) tenyir algunes flors amb colorant alimentari, es podia repetir el procés amb aigua fluorescent i aconseguir, d'aquesta manera flors fluorescents.

Primer intent: Crisantems i aigua amb pintura fluorescent.
La major part de la pintura es va dipositar a la base dels gerros. 

Després de 24h. No va funcionar.

Segon intent: Els mateixos crisantems i la mateixa aigua fluorescent però en un recipient més petit. 
Ho vam deixar 48h. Tampoc va funcionar.

Tercer intent: Flor blanca (de filiació desconeguda, sóc analfabeta pel que fa a la flora) i aigua fluorescent basada en tinta fluorescent de retolador.
Petita i delicada.

Ho vam tenir gairebé tres dies. Però tampoc va funcionar.

Quart intent: Un pensament blanc i porpra en l'anterior aigua fluorescent, el vam deixar una setmana: es va pansir i no va funcionar. D'aquesta no en tinc cap foto, em vaig ofuscar. Vaig començar a buscar informació: constatant que, en teoria aquest procés és el correcte, però a nosaltres no ens funcionava. Les flors han de ser fresques, les flors han de ser blanques i no tenir cap tipus de pigment fosc perquè absorbeix i bloqueja el pigment fluorescent (bé, sembla ser el motiu per el que no van funcionar els primers crisantems i el pensament). Les flors s'han de tallar preferentment de bon matí, al biaix. 

Cinquè intent: Clavells (de floristeria!) i aigua fluorescent. 
Dos colors per a elaborar l'aigua fluorescent. Si ho proveu, poseu-vos guants ja que costa molt d'eliminar la tinta fluorescent de la pell.

 Els clavells. Blancs. Preciosos. Immaculats.

 Primeres hores, primer intent.

Ens animem, provem amb diferents graus de dissolució (encara n'hi havia dos és en un gerro molt alt).

L'endemà al matí comprovem i desil·lusionats constatem que no ha funcionat! Encara ho deixem un altre dia.

Sisè intent. És hora del pla B. Els mateixos clavells, la mateixa aigua. Però una altra manera de procedir.
 La invitació.

Submergim el clavell en l'aigua fluorescent. El podem deixar una estona.

Amb un comptagotes podem afegir algunes gotes per sobre, jugar amb colors, tons, formes...

 Sí, per fi!

La de color rosa no s'aprecia bé a les fotos, encara gotegen... però brillen intensament sota la llum negra.

 Rosa.

 Taronja.

Groc (el més lluent).

És el que us deia abans. Algunes vegades guanyes, algunes vegades aprens. I algunes vegades guanyes i aprens. Hem après a insistir. Hem après a resistir. I hem après que els clavells fluorescents són preciosos.

Abril i maig del 2013. Cinc anys.

6 comentaris:

  1. Ehhhhhhhhhhhhhh, molt bé
    M'ha encantat tot el procés !!! és genial, aprenentatge creatiu, pensament divergent, mètode científic ...., ni haureu obtingut flors fluorescentes a la primera però sí heu entrenat les neurones a tope ( i la paciència, jijiji).
    Queden molt maques !
    Enhorabona !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, sempre he defensat que el més important és el procés, però aquesta vegada ja havia esdevingut quelcom personal ;-D

      Elimina
  2. Enhorabona! Al final ha sortit, potser no com volieu, però heu acabat trobant la manera i això està molt bé. Segur que en directe han de ser increïbles!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, sí elisabetsalie! A vegades això de la tossuderia també té la seva part positiva! ;-D

      Elimina
  3. Quines flors més maques! I quin procés més interessant! Que ens ensenya a ser persistents amb la nostra... diguem-li intuïció. Enhorabona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Inski! Moltes gràcies! També li pots dir tossuderia!

      Elimina

Digues la teva!