M'agrada barrejar tècniques, propostes… ahir va ser l'aniversari de la Llum i en Biel i, per a fer les invitacions per a la seva festa d'aniversari, hem utilitzat una tècnica que ens acompanya mentre explorem els camins de l'expressió, la casualitat i la ciència, i amb la qual hem obtingut un paper marbrejat preciós. El paper marbrejat és una manera fantàstica de convidar la casualitat a prendre part del procés creatiu, de jugar amb les formes suggerents que es creen quan els colors es troben.
De tècniques per a fer paper marbrejat n'hi ha moltíssimes, per a l'ocasió vaig escollir fer-ho amb llet, colorant alimentari i sabó, i vaig escollir aquesta tècnica per dues grans raons: d'una banda, perquè els seus ingredients no són tòxics i permet treballar amb nens i, en segon lloc, en utilitzar colorant alimentari podem jugar amb ceres creant paraules i dibuixos que en aplicar el color apareixin.
Els materials són senzills: paper d'aquarel·la, un recipient amb llet, colorant alimentari de colors (recomano no barrejar més de 4 colors) nosaltres vam escollir colors de tardor, comptagotes, una cera tova (blanca o de color), i un bastonet de cotó amb un xic de sabó rentavaixelles.
Aquesta és la proposta, el procés.
La invitació.
Primer cal escriure o dibuixar el que vulguem que es reveli després.
Sobre la llet, amb el colorant fem dibuixos.
Els colors es barregen.
Després, posem el paper a sobre.
Ho fem amb cura, i el paper absorbirà el colorant.
Amb el bastonet de sabó podem tocar lleugerament el colorant i la llet, veurem com s'hi fan dibuixos. Trobareu l'explicació en un enllaç al final de l'entrada.
És una proposta entretinguda i deliciosa.
Vam deixar secar el paper una tarda sencera i, a la nit, els vam guardar dins de diferents llibres gruixuts a fi que quedéssin ben planxats. Van quedar de meravella.
Després, només cal plegar el paper per la meitat com si fóssin targes i a l'interior detallar-hi el destinatari, l'hora i el lloc de la festa. Nosaltres ho vam fer amb uns petits fulls que vaig imprimir.
Una proposta senzilla plena dels colors de la tardor, que malgrat fer aigües per tot arreu, és un èxit absolut i d'una bellesa magnificent.
Novembre del 2013. Gairebé sis anys.
Si us ha agradat aquesta proposta, us agradarà…
Genial!!!!! Si veiessis la meva cara quan veig les teves entrades... *^_^*
ResponEliminaQue bé, Laia! M'encanta, m'agrada i m'anima a continuar! Felicitats pel teu blog, és molt xulo!
EliminaMoltes gràcies!!! Sóc una principiant... jeje
EliminaAmb el temps no fa pudor d'agre?
ResponEliminaDoncs no ho sé. De fet, el paper absorbeix el colorant, no la llet, perquè la llet i el colorant en principi no es barregen (pots trobar l'explicació del perquè a l'entrada enllaçada "Barrejant llet, colorant i sabó.") tot i que (suposo) és inevitable que n'acabi absorbint una part. De tota manera, ja fa cinc dies que vam fer les invitacions i no fan olor de cap tipus, ni bona, ni dolenta.
EliminaUs han quedat uns colors preciosos i ben vius. Ho haurem de provar seguint aquestes instruccions (ho havíem provat el dia que vàrem pintar amb bicarbonat i vinagre i no ens va quedar gens bé), i qui sap, potser en fem postals de Nadal! Una abraçada
ResponEliminaLa veritat és que han quedat uns colors molt bonics… els primers més vius, els últims més barrejats… el secret és la utilització del color… segur que en feu quelcom sorprenent! Un petó ben gros!
EliminaOstres, no ho havia sentit mai això .... quina idea més original !! sou uns artistes !!!
ResponEliminaabraçades !
Mil gràcies! La veritat és que és un procés molt xulo i curiós… i versàtil!
EliminaUn petó ben gros!
Impresionante, a nosotros tambien nos gusta vuestra imaginación. besitos creativos desde http://creamomentos.blogs.crecerfeliz.es/
ResponEliminaMil gracias por tu pasarte por esta pequeña casa y leer un poquito este blog! Me encanta tu blog, María, qué pasada!!!
EliminaGuau! No coneixia aquesta activitat!
ResponEliminaQuines ganes de provar-la :)
Petons
Sònia
Sí, Sònia, és molt interessant i estimulant! Prova-la i te'n enamoraràs igual que jo!
EliminaPetons!
On aconsegueixes els comptagotes?? Jo fina ara faig servir potets de gotes dels ulls. Gràcies i felicitats pel blog és genial
ResponEliminaA moltes botigues de coses per a la llar (com les botigues Casa) a la secció de cuina hi ha pipetes com aquestes. Una altra bona opció és guardar els dels medicaments (principalment apiretal).
EliminaMoltes gràcies, me'n alegro que t'agradi, nosaltres ens ho passem molt bé fent-lo!