#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dissabte, 9 de novembre del 2013

Dibuixant en fulles.


Només era una qüestió de temps... perquè últimament la tardor ha entrat a casa nostra, i de quina manera... Així que amb retoladors de pintura vam decidir pintar sobre fulles.

Les fulles són un suport nou i suggerent. La seva textura, forma i color les converteixen en un suport innovador i interessant. Són irregulars però simètriques, suaus però no llises...

Les vam posar a la premsa de flors a fi de tenir una superfície més llisa per a treballar. Les vam deixar una setmana llarga. 

Després, descargolar la premsa.

Les fulles, ben aplanadetes.

De diferents formes, colors, textures i tamanys.

La Llum va decidir fer un sol dibuix repartit entre les diferents fulles, com un trencaclosques en què les fulles i les formes s'entrelliguen i es troben, en què les formes es dónen continuïtat.

En Biel es va decidir per fer patrons geomètrics.

I per acabar les que jo havia començat. M'agrada crear amb ells, és una manera de crear que em convida a ser més creativa i, alhora, dóna rellevància al fet creatiu. Crear és bo, bonic i es pot fer en companyia.

Després de posar nom, va voler fer algun arbre.

Un arbre com al que ell s'imaginava que podia haver pertanyut la fulla.

I animalons...

Un ratpenat.

Fins i tot, un ós que passava per allà es va afegir al procés creatiu i va començar a dibuixar arbres de Nadal. D'acord, està bé. Crec que puc assumir que això passi en ple octubre.

I sobre els diferents patrons que havia creat abans, va començar a posar-hi més animals. 

Mussol i ratpenat.

Jo també vaig gaudir amb les fulles, els patrons... resseguint els nervis de les fulles amb punts.

I afegint-ho a la meva llibreta.

Les fulles són un suport plàstic interessant: la seva forma és una suggerent invitació, el seu color, la disposició dels nervis... cada fulla és diferent. 

Observar cada fulla per a descobrir quin animal o objecte s'amaga en les seves formes, les seves punxes... d'aquesta manera cada vegada que sortim a passeig observem les fulles que trobem amb uns altres ulls... i amb una mirada realment esmolada!

Octubre del 2013. Gairebé sis anys.

8 comentaris:

  1. M'encanta aquesta idea d'utilitzar aquest nou suport .... però el més xul·lo, la premsa de flors .... potser ens la passaran els Reis :)

    Un petonàs per tots quatre !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Meritxell, és un suport que desplega la imaginació! La premsa de flors li va portar el Ratolinet Pérez a la Llum amb la primera dent (que ja sabem que per ser la primera té regalet XL).
      Molts petons!

      Elimina
  2. Està molt bé això de dibuixar sobre fulles: canviar el suport també canvia el tacte i l'espai dels que disposes i t'inspira en direccions diferents a l'habitual paper.
    Trobo genial que puguis seure a dibuixar amb els teus nens, jo les vegades que ho he intentat, ha estat una estona molt curta. Espero que amb l'edat cada vegada pugui participar més de les accions plàstiques sense haver d'intervenir a "posar pau" entre els dos petits.
    A mi també m'ha agradat molt la premsa, de fet, ens hagués anat molt bé per la manualitat que estem fent aquests dies. Em penso que també la demanarem als Reis!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les fulles són una invitació, per la seva forma, el seu color, la seva textura… és un suport fantàstic i suggerent. Estic segura de que aviat us arribarà el moment de poder participar i gaudir tots plegats, cada dia ells són un xic més grans i les seves necessitats i exigiències evolucionen amb ells.
      Petonarros!

      Elimina
  3. Queda preciós !! quins dibuixos més bonics i imaginatius!!

    Nosaltres també estem en fase creativa amb fulles de la tardor, aviat farem l'entrada, jeje. I la premsa !! m'has fet recordar que vam comprar els cargols per fer-la !! Vaig a veure si trobo les fustes necessàries !
    Gràcies artista!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. El secret és descobrir què s'amaga dins de cada fulla: un mussol? un ós?
      A veure, a veure aquesta premsa!
      Petons!!!!

      Elimina
  4. Què maco! Segur que ha estat una gran experiència!
    Gràcies per compartir-la. Me la guardaré!

    Petons
    Sònia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Sònia! Ens ho hem passat molt bé i a més, el poder fugir d'un suport rectangular ajuda a canviar l'enfocament!
      Petons!

      Elimina

Digues la teva!