El paper isomètric és un paper tècnic amb una retícula formada per línies que s'encreuen les unes amb les altres i que, en fer-ho, formen angles de 60º. S'utilitza per a crear l'anomenada projecció isomètrica, un tipus de perspectiva visual en el que totes les dimensions es mostren en les seves proporcions reals, aconseguint representar l'objecte a escala però sense l'aparent disminució de mida que dona la perspectiva. Evidentment, aquest no és l'ús que nosaltres n'hem fet, ja hi haurà temps per a treballar la perspectiva. De moment, el vaig oferir als nens i els vaig deixar fer lliurement. Això sí, com ja vaig fer amb el paper quadriculat, els vaig suggerir que podien provar de fer un dibuix només omplint els triangles… i la idea els va encantar.
La invitació és senzilla: plantilla, retoladors i llapis amb la punta ben esmolada.
Detall del paper. Fent una cerca a google us en sortiràn un munt per a imprimir a casa.
La invitació és senzilla però estimulant.
Primer provant tímidament en un racó del paper.
Mica en mica, la Llum es va animant i el seu dibuix comença a prendre forma.
En Biel acoloreix l'interior dels triangles amb seguretat.
Els colors es combinen i creen formes.
Formes geomètriques que es converteixen en patrons.
Concentració absoluta.
Les normes són per a trencar-les. Apareix la línia corba.
La pròpia forma li suggereix a en Biel una imatge.
I s'esforça en traslladar-la sobre paper.
Un mussol ple de colors es materialitza. Després, les tisores i més… però això ja seria una altra proposta...
O potser no…
Si ens deixem portar per la bellesa de les formes geomètriques, per la bellesa del polígon més senzill ens endinsem en el món de les matemàtiques. La geometria, l'exploració plàstica i l'expressió creativa s'encreuen de en aquesta proposta, de tres en tres, com les línies de la retícula.
Setembre del 2013. Cinc anys i mig.
Si us ha agradat aquesta entrada, no deixeu de veure…
El joc de la vida de Conway.
Píxel art.
Píxel art fluorescent.
Flors pixelades.
Píxel art i construccions amb sucre. - Manetes i cosetes.
Five Easy Steps for Talking with Children about Art. - Tinkerlab.
Ostres, quan he llegit el títol no sabia pas de què parlaves ...jajaja.
ResponEliminaÉs una passada veure'ls tan i tan concentrats i crear partint del no res és tan agraït i creatiu ...
felicitats als artistes, això promet!!!
Una abraçada
Hahahahaha, aquesta era la idea… en realitat no, però és igual perquè de seguida que llegeixes l'entrada ho pilles perquè és senzill.Crear és fantàstic i et fa sentir taaaaaaan bé...
ResponEliminaQuina concentració i paciència, mare meva!
ResponEliminaQuan llegeixo els títols d'algunes de les teves entrades també em sorprenen i, sovint, penso que tens una gran cultura científica. Quina eneveja!
Muac's
Carme
Això, això! Quan necessito una estona de calma trec les plantilles i sempre, SEMPRE funciona!
EliminaLa veritat és que tenir el blog i haver d'explicar algunes coses m'ha ajudat a entendre-les millor… com va dir Einstein: "Si no saps explicar una cosa de manera senzilla és que no l'entens del tot.". Però no vull penjar-me gaires medalles, si bé és cert que m'encanta llegir llibres de divulgació científica (gràcies als meus adorats Carl Sagan, Isaac Asimov i Stephen Hawking) també he de reconèixer que sóc una mica google-sàvia (adaptació de rata-sàvia) i que moltes vegades necessito valer-me de Sant Google per acabar d'entendre i explicar cosetes, eh?
Un petó gegant sense googlejar.
Molt interessant: canviar la retícula també és canviar el resultat! I per ells, una nova proposta a explorar. Segur que també ens fem fans de la retícula isomètrica igual que ens ha encantat la quadrada. La llàstima és que no fan terrossos de sucre triangles... potser alguna gominola. Caldrà investigar. M'encanta! I gràcies novament per enllaçar una entrada meva. Una superabraçada
ResponEliminaTotalment d'acord! La vida és canvi i evolució, així que què millor que comprovar-ho… Un exercici interessant seria traslladar un model fet amb figures pixelades a una plantilla isomètrica! Estic seguríssima que quan investiguis una mica ens sorprendràs a tots.
EliminaQuant a enllaçar… m'agradaria acostumar-me a enllaçar entrades pròpies i alienes a les entrades. Enllaços que d'una manera o altra s'hi adiuen, m'han inspirat… així que em penso que ho faré sovint perquè parlem el mateix idioma!
Un petó gegant!
Trobo que enllaçar entrades pròpies o d'altres de temàtica similar és una fantàstica idea: un servei més cap als lectors per donar-los més fonts d'inspiració.I internet és això: una xarxa de coneixement diversificat. Potser a partir del gener vaig menys apurada de temps i puc afegir-me a la iniciativa. Molts petons
EliminaQuina bona manera de crear !!! Investigarem i ens apuntem a la iniciativa !!! Com sempre, quines bones i fantàstiques iniciatives que ens ensenyeu !!! Felicitats !!
ResponEliminaJa ens coneixes, saps que ens agrada investigar noves maneres d'explorar la creativitat… així que ens ho passem molt bé!
Elimina