Si tens aigua fluorescent pots fer-ne moltes coses, com la plastilina fluorescent... o perles d'aigua fluorescents! L'aigua fluorescent simplement és l'aquarel·la líquida dil·luïda en una mica d'aigua. Vaig trobar perles d'aigua transparents, així que vaig decidir fer-ne i experimentar una mica.
Les perles d'aigua sense hidratar brillaven.
Tot preparat: diferents recipients, aigua i aigua fluorescent. Vaig utilitzar els 4 colors que tenia i també en vaig fer de transparents.
Abocar.
Esperar.
Observar com s'hidraten i s'inflen.
Jugant amb l'aigua mentre s'esperen.
El clàssic omplir-buidar-transvasar.
L'endemà al matí presentaven aquest aspecte. La Llum va afegir molta aigua a les de color rosa, tanta que no la van absorbir.
Malgrat no es pugui apreciar, entre les grogues i les verdes sí hi ha diferència. Les roses i les taronges no van agafar prou color, i les transparents no brillaven.
I tornem-hi amb l'omplir-buidar-transvasar que és una de les bases del llenguatge matemàtic. A través d'aquest joc interioritzen conceptes com: molt-poc, més-menys, gran-petit, afegir-treure...
Potser hi havia poca quantitat, però és el que va donar de si un paquet.
Possiblement seguirem explorant més maneres d'aconseguir perles d'aigua fluorescents. El joc amb aquest element és ric i als nens i nenes els encanta. Proporciona a més d'un joc exploratiu també un joc sensorial: tacte, consistència i temperatura són algunes de les qualitats que ressalten, però la fluorescència les converteix en úniques i especials.
Febrer del 2013. Cinc anys.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Digues la teva!