#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dissabte, 29 de desembre del 2012

Decoració nadalenca. Segona part.


L'any passat us vam presentar la nostra decoració de nadal. Aquest any hem seguit amb el propòsit de fer-nos-ho nosaltres mateixos, però procurant no perdre de vista que per a nosaltres el més important és el procés, no el resultat. Així que amb la imaginació desperta, procurant recrear-nos en cada moment del procés creatiu, hem dedicat unes quantes hores a fer i desfer. Des de l'escola dels nens ens van demanar que féssim una aportació al pessebre col·lectiu, i ens va tocar fer una muntanya. També hem fet una pastoreta i un caganer per al nostre pessebre, però el que més ha agradat als nens ha sigut decorar la porta.

La Muntanya.

L'estructura de la muntanya la vam fer amb cartró i cinta adhesiva, la vam forrar amb una mica de paper de diari i cola blanca dil·luïda en aigua. En primer terme podeu observar un "mapa de colors" com va anomenar-lo en Biel, que tenia molt clara la disposició i els colors que de la muntanya: verdor frondosa a la part baixa, roca i fang a la part central i blanc de neu a la part alta.

Neu en forma de sal.

En aquesta part del procés s'hi van recrear.

Taula i alguns dels materials.

Retallant fregalls per a fer arbres.

I cosint-los.
No vaig trobar cap més manera de fer que s'aguantés. Sí: vaig cosir el fregall a la fusta.

Aquesta és la nostra muntanya.

La pastoreta i el caganer.

L'any passat vam proposar-nos fer alguns pastors i animalons per al pessebre... bé, no ho vam fer. Així que aquest any ens hi hem posat. Rotlles de paper higiènic, paper de regal, ràfia i cola.

L'arbre (o els arbres) de la porta.

Els vaig presentar un parell de siluetes i els vaig demanar que els omplíssin amb post-its.

Un rere l'altre.

 
I amb calma  i paciència van anar omplint.

Després van pintar uns adhesius blancs.

Un munt d'adhesius.

A dalt, els adhesius d'en Biel, de temàtica variada. A baix, els de la Llum: nenes plorant d'alegria i cercles-estrella.

Van decorar els arbres amb les boles.

I aquest és el resultat.

Detall.

Ho hem fet, com l'any passat, amb la imaginació desperta i moltes ganes de deixar-nos sorprendre. Barrejant tècniques precises i tècniques imprecises. Inspirant-nos i bebent en l'art pixelat i també utilitzant fil i agulla. Bevent i deixant beure.

Desembre del 2012. Cinc anys.

3 comentaris:

  1. M'encanta la idea dels pòsits per decorar la porta.
    Me l'emporto per a l'escola!
    Gràcies per compartir.
    Bon Any Nou!!!
    Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els post-its i jo tenim una relació d'amor que ve de molt lluny. Els adoro en totes les formes i tamanys. Me'n alegro que t'hagi agradat la idea, gràcies a tu Carme, i que el 2013 sigui generós amb tu i els teus. Molts petons.

      Elimina
  2. Impressionant!!!
    Els arbres de fregall cosits a la fusta són fantàstics i l'arbre de post-its de la porta genial!!!!
    ou uns artistassos!
    Petons desde la Plana!!!!

    ResponElimina

Digues la teva!