La meva proposta va ser oferir una "plastilina de tardor": aromatitzada amb nou moscada i purpurina daurada i acompanyada de llavors de carbassa, aglans i unes quantes agulles de pi.
Els ingredients.
Vam utilitzar la nostra recepta (la trobareu en aquest enllaç), i hi vam afegir una cullerada de nou moscada en pols i una mica de purpurina daurada.
Presentació dels materials.
Clavant aglans.
Clavant agulles de pi. La força i les proporcions, però, són diferents.
Hi van afegir unes quantes pipes.
Branquillons que coronen.
Vaig afegir un xic massa de farina, costava d'estirar i la massa s'assecava ràpid. Posteriorment, la vaig rectificar afegint-hi una mica més d'aigua.
Dins!
I fora: posicionar, reposicionar.
Un pastís d'aniversari.
Sempre que podem, fem entrar la natura a casa, encara que sigui només a trossets, a fragments. La cuina feia una olor deliciosa a nou moscada i a pi. Ells van anar fent i desfent, estirant, amassant, clavant, afegint i restant. I ho feien contents, i ho feien rient, i tot al nostre voltant semblava fàcil i divertit. I de fet, ho era.
Novembre del 2012. Cinc anys.
M'encanta que barregeu la plastilina amb substàncies per personalitzar-la i que, a més, la combineu amb objectes! Sempre m'han agradat les tècniques mixtes.
ResponEliminaDe debò, et convido a que (si és que encara no n'heu fet) en feu! És fantàstica, fa bona olor (pots afegir-hi essència de llimona, d'eucaliptus o canyella...), la pots tenyir al teu gust, afegir-hi purpurina o textures (arròs, sorra, llenties) però sobretot, sobretot, perquè el seu tacte és deliciós. A més, té una gran avantatge si la compares amb la plastilina comercial: la que cau a terra, encara que la trepitgis, s'acaba assecant i amb una escombrada queda el terra net! Combinar-la amb objectes és inevitable... a veure si un dia us presento la nostra safata de la plastilina... crec que t'agradarà ;-D
EliminaHola Àngela!
ResponEliminaAcabo de conèixer aquest bloc i em sembla que et visitaré sovint.
Gràcies pels recursos i per les activitats que comparteixes :)
Una abraçada.
Txell
Hola, Txell!
EliminaGràcies per dedicar una estona del teu temps a llegir el nostre bloc, i per comentar!
Ens anirem llegint, que el teu m'ha semblat fascinant!
Una abraçada gegant!