#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dissabte, 22 d’octubre del 2011

Gel, sal i color.

Vaig quedar maravellada en veure aquesta magnífica proposta al blog de The Artful Parent. Així que vaig decidir anar per feina. A mitjans de setmana vam posar a congelar un parell de blocs de gel, fàcil, un parell de bricks buits ;-) i aquest matí (abans que arribi el fred més fred) ens hi hem posat. Ciència i art. El gel es fon, de fet, no li cal la sal, però aquesta accelera el procés. La sal fon el gel, i crea túnels. El colorant els fa visibles. El gel fos és aigua, igual que abans de congelar-se. El colorant i l'aigua es barregen. La sal es desfà en l'aigua. Cal concentració. Paciència. Destresa.


 Primer cal aplicar sal sobre el bloc de gel.

Generosament.

La sal fon el gel. Es creen els primers túnels.

És el moment de posar-hi color, amb xeringues i comptagotes, fent treballar els dits i el cap.

Sal tenyida i primers túnels de colors.

Precisió.

Més.

I més.

A raig?

A raig! Perquè és divertit.

 
 I gota a gota. Perquè és precís.

Barrejant colors.

Color sobre color.

Resultat final.

Resultat final.

En Biel s'ha endut una decepció terrible quan ha vist que finalment la seva escultura ha esdevingut un munt d'aigua de color de gos quan fuig que ha acabat a l'aigüera, malgrat n'hem parlat abans, durant i després, suposo que ell encara conservava l'esperança que alguna cosa perdurés.

Octubre del 2011. Tres anys, gairebé quatre.

2 comentaris:

Digues la teva!