#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dimarts, 25 d’octubre del 2011

D'excursió.

Els meus fills estan molt i molt emocionats amb les seves llanternes. Van arribar a casa farà cosa d'un mes (o més i mig) i hi juguen cada dia. CADA DIA! Així que vam trobar que seria divertit organitzar alguna cosa amb les llanternes. Vam veure una activitat semblant a algun lloc, no aconsegueixo recordar on... i vam decidir posar-nos mans a la obra. Ens ha servit per a treballar de valent: dibuixar, escriure, buscar, redescobrir els espais, orientar-se en la foscor, situar-se sobre un mapa... Voleu venir d'excursió amb nosaltres? No cal que us calceu, podeu venir en sabatilles perquè no ens mourem de casa...

Primer de tot, necessitarem un munt de dibuixos! Animals, persones... el que se'ls acudeixi. Nosaltres, a més, hi vam escriure qui (o què) són. Així treballem una mica les lletres. I una mama que mentre els té distrets... es dedica a amagar alguns dibuixos en llocs estratègics!

En segon lloc, per a orientar-nos ens farem un plànol de la casa. Rudimentari, sí, però ens serveix. Ens ajudarà a moure'ns per la casa, a saber quins llocs hem visitat i quins no... i si hi hem trobat quelcom interessant.

Finalment, calen també excursionistes disposats a passar-ho bé.
Equipats amb un parell de llanternes i un retolador per a cada un.

I comença l'excursió! Fred, fred... Calent, calent... Oh! Una marieta a l'armari!

Un cavall somrient que els saluda tan bon punt obren una porta!

Cal marcar al mapa qui ha trobat què i on! Però per a poder-ho fer, cal situar-se sobre el paper.

Sembla que algú s'amaga a la banyera...

Sí! Són un parell de pops curiosos! On si no?

També hi trobem cucs...

I un hàmster darrera la porta de la cuina.

Un mussol ens observa impassible des d'un arbre.

El papa, que acaba d'arribar, s'hi afegeix!

 
Recompte final de troballes!
Mama: 3 Biel: 4 Llum: 6 

Setembre del 2011. Tres anys, gairebé quatre.




2 comentaris:

  1. M'encanta! Nosaltres amaguem ninos però d'un en un, fer-ho massivament afegeix emoció i si a més es fa a la llum de les llanternes, ha de ser màgic i excitant. Ho provarem! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si us animeu a provar l'experiència ja m'explicaràs! És una proposta senzilla que dóna molt de si, i per a totes les edats! Això de jugar a les fosques és fantàstic!

      Elimina

Digues la teva!