#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

divendres, 29 d’agost del 2014

(més) coses mig pintades.


Bé, si seguiu el blog sabreu que aquest estiu la Jackie que viu en mi ha aflorat i no ha deixat canya dreta, us ho vaig començar a explicar fa uns dies quan us vaig presentar les cadires mig-pintades. Un dels divertiments de l'estiu ha sigut mig-pintar coses. Avui us ensenyaré dues coses més que he mig-pintat: una paret i un moble d'Ikea.

   · Paret mig pintada a mà alçada.

Patró pintat a mà alçada sobre una paret.

La paret del meu dormitori estava força tocada, sobretot a l'alçada dels nens. Feia tres dies que l'havíem pintat quan una nena petita i trapella s'hi va repenjar tota untada de crema solar. D'això ja fa dos estius, i tot i netejar-ho amb diferents productes, la paret no va acabar de quedar mai neta. La veritat és que la volia pintar, però em feia mandra encintar, retirar mobles... així que vaig pensar que podia pintar-la parcialment. 

Vaig estar valorant possibles patrons, i finalment em vaig decidir per fer una espècie de paral·lelograms inclinats i distribuïr-los en columnes paral·leles. 

La gràcia de fer un patró a mà alçada és que et permet jugar amb la superfície que vols cobrir.

I malgrat la mandra de desmuntar i encintar... bé, desmuntat i encintat (més o menys).

Després d'invertir quatre hores i escaig vaig deixar-ho, vaig fer caure el patró cap al capçal. I aquest és el resultat. El capçal de llit és un ikea hack fet amb tres taules i dibuixat a mà alçada amb retolador permanent.

L'acabat és semblant a un paper pintat. I quan me'n cansi, cinta i una mà de pintura!

   · Calaixera mig pintada. Ikea hack.

Un ikea hack súper senzill i bonic.

Fa uns dies vaig rescatar una calaixera que dormia dins d'un armari. Vaig pensar que m'aniria molt bé per a fer lloc a l'armari dels nens (ara força atapaït). Així que la vaig posar al seu dormitori però, la veritat, és que en una habitació amb predomini del color blanc i el blau, la calaixera de color roure desentonava. Era necessari fer-hi quelcom. El més senzill? Pintar-la. I vaig pensar que si no podia acostar-me a l'estètica de l'habitació, havia de trencar totalment amb ella.

Vaig pensar que podia pintar-hi un triangle. Vaig netejar-la bé amb un drap de microfibra. Vaig buscar el centre del calaix inferior i vaig marcar-lo. Vaig encintar des d'aquell punt fins a les cantonades superiors del calaix més alt de tots, traçant un triangle.

Volia jugar amb el triangle, traçar-lo per fora i per dins, mostrar la fusta. Vaig tallar la cinta entre els calaixos. Si pintava una part per dins i l'altra part per fora, donat el gruix de la cinta el triangle no quadraria, així que vaig moure la cinta seguint el contorn del triangle. 

Vaig pensar si fer algun motiu més a l'interior... i vaig marcar les parts que anaven sense pintar.

Finalment vaig descartat fer cap motiu central. Vaig escollir els tres colors i vaig decidir pintar la calaixera amb els colors més neutres a la part interior del triangle i el color que volia que destaqués més a la part exterior. 

Vaig donar dues mans de pintura, vaig deixar assecar i vaig retirar la cinta. Et voilà!

Així que ja ho veieu, si em deixeu sola en un espai i tinc pintura a mà, sóc perillosa. Però m'encanta i m'ho passo bé.

Vull que casa meva tingui un toc especial i aquesta és, per a mi, una de les maneres d'aconseguir-ho.

Agost del 2014.

Més DIY - Ikea hacks molons:

L'estanteria dels contes. 

Cadires mig pintades. 

DIY Toadstool Stool (Ikea hack) - Pink Stripey Socks.

Best DIY Ikea Hacks for Kid's Rooms - Handmade Charlotte.

13 comentaris:

  1. Et's una artista! la calaixera m'encanta
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, guapa! Súper senzill i súper molón!
      Petonarros!

      Elimina
  2. Realmente unas ideas sencillas pero super bonitas!!! Nos encanta las familias creativas!

    ResponElimina
  3. Te ha quedado chulísima! Qué pintura has utilizado? Tengo una malm e igual me animo...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias! He utilizado la Pintura To-Do de Fleur. Es una pintura acrílica autonivelante con acabado, pero la aplicacion y el acabado son como Chalk Paint. ^ ^

      Elimina
  4. T'ha quedat fantastic!!!! Per cert, just ara estic amoblant casa meva i els llits dels nens em semblen bé. D'on són? Montserrat Jiménez

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Montserrat! Gràcies, la veritat és que m'ho vaig passar molt bé!
      Els llits són d'Ikea, una mida intermitja que tenen, tot i que crec que ara ja no fan aquest model, nosaltres el vam comprar fa quatre anys. Segurament cares a l'estiu que ve ja els retirarem i posarem lliteres...
      Una abraçada!

      Elimina
  5. I això ho has pintat a mà alçada ??? però nenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! si jo hagués començat el que tu has fet al final m'haguessin sortit las sinuosas arenas del desierto, que jo sense regla i llapis no sóc res !!! m'agrada el resultat final, quina feinada a més a més . M''has deixat flipant amb lo del capçal de llit !! és súper!! Ah, per cert tu i jo dormim en la mateixa banda del llit, jejeej.

    Abraçadeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha, no et pensis, vaig pensar que pintar-ho a mà alçada era un risc però em va agradar arriscar-me! La idea és que tingui aquell encant de la imperfecció. Això del capçal és molt senzill: tres taules (només la part superior) unides amb uns llistons per darrera i clavades a la paret. Crec que entre taules, llistons i claus ens vam gastar com uns 25€! Sí, en el meu cas, el costat més proper a la porta... tot i que això no m'impedeix de respondre a aquells "MAMAAAAAAAA!!!" nocturns amb un "VINE TUUUUUUUUU!" XD
      Abraçades i petonarros!

      Elimina
  6. Noia, però si tu el que has fet és una recreació en vertical de l'Opus Spicatum de tota la vida!!! :D
    http://ca.wikipedia.org/wiki/Opus_spicatum

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs això, veus?! M'encanta (com sempre) la teva aportació i el teu enfocament. Gràcies! (Nota a mi mateixa: - Veus, com tenia un nom?)
      :-***

      Elimina
  7. Està molt bé! Quines vacances més ben invertides i més enfeinades! M'encanta el patró que has triat per la paret i especialment, el fet que les línies verticals no siguin paral.leles, així es ressalta el fet que està fet a mà i a més juga un xic amb el tema de les il.lusions òptiques. Trobo admirable que a més de tot el que fas, tinguis temps per fer dissenys personalitzats. Segur que els teus dies no tenen més de 24 hores? Petons

    ResponElimina

Digues la teva!