#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dimarts, 12 de novembre del 2013

Cosint fulles amb fulles de pi


Quan la màgia es disfressa de casualitat, sempre succeeixen coses meravelloses: dissabte vaig trobar unes fulles rosades precioses, després en vaig trobar un munt d'un groc pujat… no cal dir que en vaig agafar unes quantes i me les vaig endur a casa. I de camí, ja de passada, vaig recollir un grapat d'agulles de pi.

Amb tot això vaig arribar a casa i, després de dinar, vaig proposar als nens de jugar-hi. No sé què va ser primer: la idea de cosir les fulles amb les agulles de pi o la idea de fer una corona amb les fulles… el cas és que vam passar una estona llarga ben entretinguts "només" amb unes quantes fulles.

Les fulles i els seus colors.

Provant composicions.

I atravessant les fulles amb agulles de pi. 

Noves combinacions.

I jo, que també em vaig dedicar a jugar, vaig anar enllaçant.

Patrons.

Fixant la composició: ordre, tamany, color...

Seriacions.

El patró segueix diferents ordres o en línia recta ------- o en forma d'X.

Detall.

La corona davant una paret amb uns colors meravellosos.

Lateral.

I com que era la Reina de les Fades de les Fulles, a sa Majestat no li podien faltar unes bones ales.

Les fulles cauen i per primera vegada toquen el terra, i amb ell se'ns ofereixen a nosaltres. Ningú les ha tocat abans, i potser ningú ho farà. Recollir aquesta ofrena i participar d'aquest festival de la natura tocant i creant quelcom bell només amb les fulles esdevé gairebé una necessitat per a nosaltres. 

Novembre del 2013. Gairebé sis anys.

Si us ha agradat aquesta proposta no deixeu de visitar aquestes altres propostes amb fulles.


Si voleu enllaçar alguna més, feu-ho als comentaris :-D

6 comentaris:

  1. Us ha quedat una corona preciosa!
    M'ha sorprès l'habilitat per cosir, quins dits més fins ;)
    La natura ens ofereix tot allò que necessitem i nosaltres seguim complicant-nos...
    Quan era petita amb les agulles de pi, a casa en dèiem pinassa, ens fèiem arracades i jo m'hi passava hores (d'aquí deu venir la meva passió per elles ha,ha,ha).
    Bona setmana!
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja han cosit moltes vegades, els encanta cosir paper amb llana, així que ja en saben força… bé, i jo, que també m'ho vaig passar molt bé! La natura és esplèndida i meravellosa! M'encantaria veure aquestes arrecades, segur que eren precioses!
      Igualment, Carme!

      Elimina
  2. Oh, how beautiful and magical!! Absolutely love this!

    ResponElimina
  3. Una idea meravellosa! Em transporta directament al "Somni d'una nit d'estiu"... Quines composicions més boniques que heu fet i quina traça en cosir-les! Realment, la tardor ens ofereix un espectacle fantàstic per als sentits. A casa, n'estem meravellats i tampoc podem evitar recol.lectar alguns dels seus tresors.
    Gràcies per recomanar la meva activitat de pintar fulles per acabar fent el trencaclosques fons-forma. Encara el fem servir! Un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, elisabetsalie! És un honor que t'hagi fet pensar en Shakespeare, la veritat és que és fabulós i molt divertit! La tardor és un espectacle meravellós. Com volies que no inclogués les vostres precioses fulles? S'ho mereixen! :-***

      Elimina

Digues la teva!