#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dijous, 5 d’abril del 2012

La vida en 3D

L'altre dia, uns follets misteriosos van penjar unes fantàstiques ulleres a la porta de casa, van picar el timbre i van desaparèixer misteriosament. Aquestes ulleres són especials: es veu d'un color diferent amb cada ull. Els nens ho van descobrir en posar-se-les i els va encantar la novetat. I avui hem experimentat què passava amb aquestes ulleres (més enllà de la visió estereoscòpica amb la que avui no hem experimentat), sinó treballant jocs de llum i color a partir de diferents materials sobre la taula de llum. Poc a poc s'ha esdevingut la màgia.

Evidenciant i experimentant amb la visió binocular: utilitzem els dos ulls per a observar el món que ens envolta. Objectes translúcids i brillants, però el més important és com la lent afecta a la percepció directa del color.

A través de la lent de color cyan.

A través de la lent de color vermell.

Primeres construccions emprant els materials. 

De quin color és?

Sempre hi ha temps per a observar coses boniques. 

En Biel ha anat a buscar plastilina. I ha començat a construïr.

 I la construcció ha anat prenent volum. Una altra manera d'experimentar la tridimensionalitat: a través del treball del volum.

Una bonica composició, plena de color

Però no ha acabat. 

Encara ha guanyat alçada.

La tridimensionalitat no és (només) en unes ulleres i unes imatges acuradament desdoblades: amplada, alçada i fondària es concreten en objectes de la vida quotidiana.

Abril del 2012. Quatre anys.

2 comentaris:

  1. Ostres, que xulo! Què són aquesta mena d'escuradents de colors?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eh que és xulo? Doncs són exactament això, escuradents de colors (de plàstic), i punxen una mica, però res perillós... els he trobat al Mercadona.

      Elimina

Digues la teva!