#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dissabte, 8 de novembre del 2014

Retrats esbojarrats amb l'escàner.


Fa uns dies vaig tenir la idea d'oferir una safata plena de tresors de tardor als nens per a jugar amb l'escàner. Crear composicions, fotocopiar-les, dibuixar-hi a sobre... composar i crear amb elements naturals utilitzant la tecnologia. Vaig pensar que seria divertit, però no em podia imaginar fins a quin punt ens ho passaríem bé. D'un temps ençà els nens han començat a prendre la seva iniciativa a l'hora de fer propostes creatives a casa, i aquesta vegada el seu enginy va anar més enllà. 

Vaig decidir provocar-los amb una senzilla invitació a crear: sobre la taula de l'espai creatiu vaig posar la màquina d'escriure, la safata amb els tresors de tardor i la impresora. Vaig fer una composició i vaig apretar el botó per a que en sortís una còpia, no vaig dir res als nens, em vaig retirar i la seva curiositat va fer la resta. 

La invitació.

La descoberta.

Composició.

Composició en evolució.

Curiositat.

Còpia.

Exploracions independents.

I, evidentment, després d'explorar amb alguns objectes la Llum va tenir "la idea".

I la seva idea va resultar ser molt més divertida que la meva. I tots la vam explorar. 

I tots ens vam escanejar la cara, i vam dibuixar, pintar, guixar i enganxar-hi a sobre tot allò que vam trobar a l'abast.

Dibuixar i dibuixar...

I tornar-hi, i tornar-hi...

Van estar llarga estona ben entretinguts, fent composicions, còpies, fotocopiant objectes, dibuixant, pintant a sobre...

I vam acabar amb uns fantàstics (i aterridors!) retrats familiars.

L'experiència m'ha ensenyat (en repetides ocasions) que si els deixes a ells prendre el control de la situació de joc les seves idees sempre seràn molt més divertides i autèntiques que les teves. Els infants no tenen prejudicis, filtres ni temor quan s'enfronten a un nou objecte, o quan s'expressen. Aquestes condicions s'adquireixen i alimenten a mesura que l'ésser creatiu es compara amb els altres i tracta de comprendre abans de permetre's explorar i experimentar. 

Permeteu als infants prendre decisions, obrir-se i explorar. Us ho passareu genial.


Novembre del 2014. Sis anys, gairebé set. 

Si us ha agradat aquesta experiència, us pot agradar...




4 comentaris:

  1. Quina passada! Veure com una idea et porta a una altra és fantàstic. Fa anys em vaig passar hores jugant jo sola amb un escàner i un parell d'objectes, i tenia en ment proposar-ho als nens, però em feia mandra la infraestructura... M'has convençut veient quina bona estona d'alló més creativa heu passat! Devíeu riure tant! No tardarem gens! Petonassos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha, de debò, és una gran proposta per a omplir una tarda d'hivern! Em va costar triar les fotos, gairebé totes estaven mogudes... de tant riure!
      Feu-ho, que és súper divertit i val molt la pena... i, segur, que si els convides amb un parell d'objectes, el projecte creixerà i evolucionarà... d'una cosa a una altra, i a una altra, i a...
      Petons fotocopiats!

      Elimina
  2. QUE DIVERTIDO!! tus niños son geniales y tu también, como facilitadora de esos momentos :)
    Yo he hecho esto alguna vez, hace años, y me he acordado de los buenos ratos que hemos pasado con la fotocopiadora de la facul :D... tengo que invitar a mis bichos a probar.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad es que pasamos un gran rato! Con lo que puede dar de si una fotocopiadora, no podemos quedarnos la experiencia para nosotras solas! Seguro que tus bichos y tu os lo vais a pasar de maravilla!
      Un abrazo fotocopiado!

      Elimina

Digues la teva!