#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 23 de novembre del 2014

· el tacte del fang · celebrant els set anys a La Pampalluga.


La Llum i en Biel han fet set anys. Set anys, que han passat volant. Com cada any, hem celebrat el seu aniversari. Aquesta vegada, teníem ganes de fer quelcom diferent, que estigués en la nostra línia i que fós també un regal per als amics que ens vulguéssin acompanyar en un dia tan especial... i així va ser com vam decidir regalar-los (i regalar-nos) un taller creatiu. L'espai de casa nostra es quedava petit per a acollir a tanta canalla, així que a La Pampalluga hi vam trobar l'espai suficient, els materials necessaris i la persona ideal que ho va capitanejar tot i ho va fer possible.

Per als qui no conegueu La Pampalluga, és un espai creatiu de recent obertura. Allà en Lluís us acompanyarà mentre exploreu els camins de la creativitat: nadons, infants, adults... no importa l'edat a l'hora de jugar amb les possibilitats creatives del fang, de descobrir un altre tipus d'extraescolars, o de divertir-se amb els jocs de cucanya tradicionals... també ofereix tallers familiars d'art i natura, de jocs d'equilibri... visiteu la seva pàgina i meravelleu-vos amb tot el que podeu fer!

Uns dies abans vam preparar les invitacions: la vella tècnica de la cera resistent al color, aquesta vegada però en comptes de fer servir pintura, vam fer servir fang diluït amb aigua.

El dia de de la festa, vam arribar amb gana i després d'un bon berenar ens vam posar mans a la obra (mai millor dit) i ens vam centrar en explorar el tacte del fang... Un procés obert i flexible, els nens hi entren a poc a poc. En Lluís, amb paciència i saber fer, poc a poc els va conduïnt durant un procés que parteix d'un objecte tridimensional i que els porta a explorar la pròpia creativitat. En cap moment  la curiositat decau ja que mica en mica es van introduïnt nous materials, estris, eines i tècniques.























Amb la voluntat de preservar la privacitat d'aquells i aquelles que ens van acompanyar, no us n'hem mostrat les cares. Però sí que us diré una cosa: hi llegeixes alegria, fascinació, diversió i (sobretot) molta, molta concentració!

Novembre del 2014. Set anys.

Més maneres de celebrar l'aniversari...

Set anys i un regal.

Secrets per a fer una festa d'aniversari de tardor a l'exterior.

Pell amb pell.

Una festa plena de màgia.

La Pampalluga.

4 comentaris:

  1. Una manera ben especial de gaudir de l'aniversari... i amb un regal per a cada participant totalment personalitzat i a gust del consumidor. Una molt, molt bona idea! I moltes felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Aquesta era la idea! Es tracta de celebrar plegats que fan anys, i m'agradava la idea de que fos quelcom creatiu i que, a més, cada amiguet se'n emportés un record. Un win-win!
      Mil gràcies i un munt de petons (moldeables, també).

      Elimina
  2. El barro es uno de esos juguetes que no son nada pero que lo pueden ser todo.... así ya lo decía Tonucci. Y es verdad, el barro fascina, divierte, relaja, concentra, inspira y hace que nuestras manos noten una textura y temperatura especial... Yo lo considero conexión con la tierra así que, qué mejor regalo de cumpleaños que un momento así y con personas que te acompañen y permitan dejar volar la imaginación!! Felicidades por el momento y el cumple!!!
    Un abrazo!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalmente de acuerdo, Yessica! La verdad es que cuando llegaron estaban un poquito nerviosos, y a medida que el taller transcurría, la verdad es que se fueron relajando y concentrando. El barro lo tiene todo, puede convertirse en cualquier objeto... y acompaña el juego del niño, pasando a formar parte de su infancia.
      Tuvimos suerte de poder compartir este momento!
      Un abrazo gigante!

      Elimina

Digues la teva!