#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dijous, 28 de març del 2013

Il·lustrant l'ABeCeDari. Primera part.


Un laboratori és un lloc on experimentar, explorar, provar, intentar, inventar... Un abecedari és una col·lecció ordenada de lletres disposades en ordre alfabètic. I una il·lustració és un regal per als ulls, un dibuix que engalana allò que acompanya, que omple el paper. Si juntem els conceptes Laboratori, Abecedari i Il·lustració el que en treiem és quelcom meravellós.

El passat dissabte dia 17 de març vam tenir el privilegi d'assistir al Laboratori d'ABeCeDaris Il·lustrats amb què ens va obsequiar la Montserrat, que és qui va conduïr el taller a la Biblioteca Just Casero, però també per extensió tot el personal de les Biblioteques Municipals de Girona. Va ser una manera diferent, emocionant d'apropar-nos a les lletres. Si ens voleu acompanyar, intentaré explicar-vos (una mica, el suficient com per a que us piqui la curiositat i us animeu a participar al proper) algunes de les coses que vam fer al taller, però sobretot què ens ha aportat a casa nostra...

Una de les taules que ens esperaven només arribar. N'hi havia més d'una: aquella sala era plena de sorpreses, entre elles una taula on vam descobrir com determinades lletres s'amaguen en alguns objectes quotidians. I també vam descobrir el temps que compartim amb les lletres.

Temps per a descobrir.

Temps per a meravellar-se.

Temps per a explorar.

 
Temps per a compartir. La Montserrat va compartir amb nosaltres un munt de recursos fabulosos... Com a agraïment, en aquest enllaç hi trobaràs un regal, que et ve que ni pintat... en tots els sentits!

 
Temps per a crear.

 
Un cop a casa, inspirada, vaig esbossar "la meva lletra".

I en un passeig vespertí vam topar amb les "lletres toves" de Torres Monsó

Explorant les lletres a través del moviment: entrant, sortint, lliscant, enfilant-se...

 
Potser des de dins podrem discernir amb claredat si és una d, una (altra) b o una q.

Ens vam endur alguns contes a casa. Per gaudir-los.

Vam il·lustrar algunes lletres.

La P és per papa. Creació de la Llum.

I la làmina d'en Biel està poblada per un jaguar, una aranya, un lleó... i la lluna!

I jugant amb botons i imperdibles a la taula de llum... composant, arranjant...

Van descobrir algunes lletres amagades entre els objectes. Fer petites composicions és una manera fabulosament entretinguda d'estimular el pensament divergent.
I vam acabar fent un abecedari sencer tots junts.

La setmana i escaig que ha transcorregut d'ençà el laboratori ha resultat molt enriquidora, i d'una manera o altra, gairebé a diari hi ha hagut algun fet que ens ha remès al taller: un passeig, una moment de joc, una ullada a un (preciós) llibre... Les lletres s'amaguen en tot el que ens envolta. Només hem d'afinar la mirada i saber trobar-les.

Encara hi ha més, però la resta us l'explico en aquesta entrada.

Març del 2013. Cinc anys.

6 comentaris:

  1. M'encantaria haver-hi pogut assistir! El vostre abecedari d'imperdibles a la taula de llum és preciós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens ho vam passar la mar de bé, però no et preocupis, estic segura que tard o d'hora el tornaran a fer! L'abecedari ens va tenir entretinguts una bona estona, tot i que al final ells se'n van cansar i vaig acabar jo... Les meves es reconeixen fàcilment.

      Elimina
  2. Looks like such an inspirational visit! (And now I see where the inspiration came from for that fabulous tinkersketch I saw on Instagram a while back!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. It was a really inspirational workshop! They loved it... Now they are reading EVERYTHING they found, so discover how letters are hidden in some objects was exciting! Anyway this workshop helped us to remember that we can not only write, because we also can create letters with objects!

      Elimina

Digues la teva!