#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dilluns, 11 de març del 2013

Dibuixant i enganxant sobre làmines.


Algunes vegades les propostes més senzilles són les més espectaculars. Tenim molta tendècia a proposar als infants crear sobre papers en blanc. Però oferir-los la possibilitat de crear sobre una imatge o una làmina pot resultar increïblement enriquidora.

Aquests dies ha fet un temps deliciós, però uns dies enrera feia fred (i diuen que torna). Encara és hivern, tot i que els primers brots de la primavera ja es deixen veure, així que abans d'acomiadar-nos definitivament de l'hivern no podia deixar escapar l'oportunitat de jugar amb algunes boniques imatges hivernals. Quan va acabar l'any vaig retallar les imatges del calendari de l'any passat. Així que tenim una col·lecció d'imatges aèries de paisatges, subtils i delicades, tres per cada estació de l'any. Vaig rescatar les imatges hivernals, els vaig deixar escollir una a cada un, i els les vaig oferir juntament amb retoladors, permanents, gomets i washi tape. I vaig deixar-los fer.

La taula: una invitació.

No sé si va ser la forma dels gomets o si va ser la blancor el que va suggerir els ninots de neu. Si la imatge va suggerir els ninots o si els ninots van aparèixer per complementar la làmina.

 
Reposicionant el cos del ninot de neu, el paper és satinat, així que es poden posar i treure els adhesius.

Prenent decisions sobre què posar...

Però sobretot on (i com) posar-ho.

En Biel també va afegir-hi un ninot de neu i, després de sobreposar els gomets, els marcava. Abans, però, havia pintat l'espai entre les ombres dels troncs. La distribució dels gomets segueix un patró i emplena alguns buits.

Aquesta visió general de la taula em convida a reflexionar sobre la proposta de tinkerlab #creativetable, en la que tinc la gran sort de participar des de fa ja algun temps. Aquest projecte no només m'ha regalat un munt d'idees fabuloses i m'ha descobert una xarxa de gent meravellosa i creativa (és una font inesgotable d'inspiració) sinó que a més m'ajuda a comprendre millor dos aspectes que considero bàsics del procés creatiu. 

D'una banda, que el procés és molt més important que el resultat i, d'altra banda, que la presentació ha de resultar atractiva i ha de ser una invitació, entenent com a presentació també el context (el moment, l'ambient) ja que també formen part del fet creatiu i en gran mesura d'aquests aspectes més externs depèn també la bona acollida i l'èxit de la nostra proposta. Des d'aquesta pàgina us convido a fer-hi un cop d'ull a través de google+ o a instagram amb l'etiqueta #creativetable, i si el que hi trobeu us inspira, podeu compartir la vostra inspiració amb nosaltres.

Dos maneres de treballar la làmina delimitades per una mica de cinta. A una banda gomets, a l'altre costat dibuixar i pintar.

Alguns personatges que poblen el paisatge mentres la Llum s'entreté reposicionant alguns gomets.

Li va costar però ho va aconseguir sense ajuda: un gomet a cada dit!

Després els va enganxar.

La primavera s'acosta, i apareixen algunes flors.

La millor manera d'acomiadar-se de l'hivern és fer-ho donant-li la mà a la primavera. 

Una imatge pot suggerir i convidar: omplir, resseguir, enganxar, dibuixar, acolorir... les possibilitats creatives es multipliquen i s'incrementen, s'alimenten quan afrontem el repte de crear sobre una imatge.

Març del 2013. Cinc anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!