#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dijous, 18 d’octubre del 2012

Descomposant la llum.

Un prisma sobre la taula, paper blanc, aquarel·les, pinzells i retoladors de colors. I la magnífica llum del sol entrant com un torrent per la finestra. Aquesta és la proposta que van trobar els meus fills dissabte al matí sobre la taula de la cuina, una invitació a observar, a buscar el detall.

Presentació. La meva idea era jugar una mica i, plegats, buscar una projecció considerable de la llum. Ràpidament van localitzar "els colors" i no van considerar necessari seguir buscant més. La llum descomposada es projectava doblement: a sota del prisma...

I a la paret. Doncs hi posem paper i a pintar els colors.

Escollint colors d'entre tots els possibles.

De tots els colors i combinacions la Llum va escollir aquesta: Lila, blau, verd, rosa i vermell.

En Biel va escollir plasmar els colors projectats sota el prisma.

Resseguint contorns i formes.

En determinats moments cal moure la peça per a poder continuar dibuixant: observar, desplaçar, recordar, repoduïr... i finalment, reposicionar.

Model i reproducció.

Contorns.


I en Biel s'aboca a dibuixar l'ombra...

Mentrestant, la Llum ha agafat el dibuix que penjava de la paret.

Amb l'ajuda d'un pinzell i una mica d'aigua, la Llum revela l'arc de Sant Martí que descansava amagat dins el retolador.


Projecció.

Interpretació. Aquest és l'aspecte que ofereix la llum descomposada, i l'ombra del prisma a través dels ulls i les mans d'en Biel.

I la Llum que s'anima a fer un arc de Sant Martí sobre paper de cuina...

La creativitat consisteix en interpretar la realitat. Observar la realitat i filtrar-la a través del propi cos és pensar creativament. Quan algú s'expressa de manera creativa no busca reproduïr la realitat ni complaure a ningú, és aleshores quan succeeixen les coses més meravelloses i sorprenents, com dibuixar llum de colors i ombres carregades de formes.

Octubre del 2012. Quatre anys, gairebé cinc.

3 comentaris:

  1. Oh! I d'on has tret aquest prisma tan formòs? No em diguis que d'un "tot a 1€"... :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, MontseMu, que t'aixafaré la guitarra... 10 euracos em va costar! El vaig comprar al Cosmocaixa :-D

      Elimina

Digues la teva!