#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 1 d’abril del 2012

Llum i colors.

Si ahir vam experimentar a la taula de la llum amb l'opacitat i la translucidesa, avui hem experimentat amb la transluciditat més pura: aigua, oli, colorant, es combinen amb una mica de confetti i alguns palets de plàstic combinant-se, sobreposant-se i donant lloc a nous colors, tinció, solubilitat i indissolubilitat...

He preparat un parell de safates amb aigua. He protegit la taula amb film transparent, però tot i així els he explicat que era molt important intentar no esquitxar. I els he presentat els materials: confetti, palets de plàstic transparents i de colors, culleres, pinces, una escumadora i una espàtula (de la seva cuineta), colorant dil·luït, sense dil·luïr i oli d'ametlles.

Treballar amb pinces és una bona manera de treballar la motricitat fina i ajudar-los a agafar força als dits, fet que els facilitarà subjectar correctament els estris a l'hora d'escriure, pintar i dibuixar. El joc de precisió és un afegitó divertit que estimula la coordinació òculo-manual.

Colors entrellaçats i treball de precisió.

Poc i molt.

Flotació, colors, transluciditat... i dissolució.

Afegint colorant dil·luït es produeix la tinció de la resta de l'aigua.

I afegint-hi més colorant, es produeixen formes més sinuoses.

Els objectes submergits no han canviat de color realment, però ningú ho diria.

L'oli no es barreja perquè malgrat ser més espès, és menys dens que l'aigua, és a dir, pesa menys. Per això queda a la superfície.

Oferir dos escenaris de treball permet modificar, recombinar i redistribuïr materials, alhora que esdevé un aparador per a mesurar, comparar i quantificar.

Transvasar.

Apilar.

Dins i fora.

La taula de la llum ens ofereix un món de possibilitats d'experimentació, de joc i de creació.

Abril del 2012. Quatre anys.

3 comentaris:

  1. Hola Àngela!!!
    Gràcies per la teva invitació, el teu blog m'ha encantat i em sembla que agradarà moltíssim a les meves alumnes d'Educació Infantil. Continuarem visitant-vos sovint.
    Gràcies per compartir les vostres experiències, familiars i d'escola.
    Una abraçada
    Irene

    ResponElimina
  2. Igualment, Irene! El que mostro al bloc és el que faig a casa amb els meus fills, a l'escola algunes experiències les porto a terme però no les documento per al bloc. Fas una feina magnífica, m'encanta! Em passaré sovint pel teu bloc, a més veig que l'actualitzes sovint! ^^ Una abraçada també per a tu!

    ResponElimina
  3. Faré aquesta experiència. La trobo molt divertida i creativa amb moltes possibilitats. Gràcies per a compartir-ho.
    Una abraçada artista
    Carme

    ResponElimina

Digues la teva!