#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dilluns, 4 de gener de 2016

Fanalets.

Amb la llum del fanalet
jo aniré a esperar als tres Reis
perquè portin moltes coses

pau i joia a tots els nens...

Quina fosca nit, ai quin fred que fa
tot està adormit, ja els sento arribar...La tradició d'anar a esperar els reis amb un fanalet possiblement tingui relació amb el vell costum de cremar espígol pels voltants d'aquesta festivitat, o mentre s'esperava l'arribada dels tres Reis... sabem que en aquesta terra nostra som de soroll i foc: potser per això a les cavalcades no hi falten les cançons i els fanalets.

Els nostres fanalets sempre han sigut artesanals i els de l'any passat van ser molt senzills i bonics.

Els vam fer amb ampolles d'aigua buides i tallades, escurapipes i, dins, hi vam posar un llumet de clic-clac que vam comprar en un basar. El resultat va ser espectacular.Vam començar tallant la part superior de l'ampolla i fent-hi quatre forats amb una troqueladora.

Vam fer un cercle tancant un escurapipes.


Li vam donar forma d'estrella i vam repetir, procurant que quedéssin enllaçats.


Vam repetir i enllaçar quatre peces.


La vam posar al voltant de l'ampolla i vam tancar-la enllaçant dues estrelles.

Vam fer una segona filera i vam obrir algunes estrelles de cada filera per a enllaçar-les entre elles.Vam posar escurapipes als forats, els vam lligar entre ells amb una pinça que alhora ens servia per a subjectar el fanalet.I vam anar a esperar la màgia.

L'efecte dels caramels il·luminats des de la part inferior és deliciós.

Gener del 2014. Set anys.

Si t'ha agradat aquesta entrada, potser t'agradarà...

Banderoles i fanalets.

Esperar els Reis. Costums tradicionals de la nit de Reis. - Carrutxa. Biblioteca Digital.

Ice Lanterns - Willowday


4 comentaris:

  1. Senzills i molt atractius... Sóc fanàtica dels contrallums i les transparències i aquestes fotografies són una preciositat. Segur que vàreu tenir uns reis magnífics! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també sóc fanàtica dels contrallums i les transparències! I sí, la veritat és que els reis van estar a l'alçada dels fanalets! Petons!

      Elimina

Digues la teva!