#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dissabte, 11 d’abril del 2015

seed bombing · jardineria de guerrilla

Les llavors dormen en el secret de la terra fins que a una d'elles se li ocorre la fantasia de despertar. 
Antoine de Saint-Exupéry.

L'estiu passat vam fer targetes amb paper plantable casolà: paper amb fulles, flors i llavors. La idea és senzilla, pots plantar la targeta i, si cuides un xic la terra on l'has plantat, veuràs com creixen algunes plantes. Bonic i senzill. Bé, amb alguns retalls sobrants d'aquell paper ens hem dedicat a fer una mica de seedbombing.

El seedbombing és una tècnica pròpia de la jardineria de guerrilla que consisteix en poblar de plantes teulades, patis o testos de cases abandonades. Es sol utilitzar una bola feta d'argila, terra i llavors (que s'anomena "bomba"), tot i que nosaltres després d'unes setmanes de pluges intenses vam decidir-nos a reutilitzar alguns retalls sobrants d'aquell paper de llavors. Així que ens vam endinsar a les hortes i en alguns marges que quedaven lluny dels horts i vam escampar trossets de paper de llavors, paper de flors autòctones silvestres.







Vam aprofitar una escapada que vam fer amb uns amics per a repartir el paper de llavors. Això sí, després de repartir el paper (i de tirar-hi un rajolí d'aigua per sobre per a desfer un xic la cel·lulosa i humitejar les llavors) els nens estaven molt emocionats, tan emocionats que diria que vaig fer curt de retalls... sort que sempre ens quedarà la natura com a parc!

Abril del 2015. Set anys.

Si t'ha agradat aquesta entrada, no pots deixar de veure...

Paper plantable casolà * paper reciclat amb flors i llavors *

Land Art Urbà.

La natura com a parc · Cultureta

#pedrafeliç · the #happystone project

The Seed Bomb · Mossy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!