#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 25 d’agost del 2013

Estampant amb bombolles fluorescents.


Estampar sobre paper amb bombolles de sabó és una proposta interessant i divertida. Sobre el paper es pot observar amb facilitat quina forma ténen les bombolles i un cop han esclatat

Feia temps que els anava al darrera... i finalment, després d'un centenar (o més) d'intents vaig aconseguir fer bombolles fluorescents! El procediment és senzill, i el secret és... el sucre! El sucre actua disminuïnt la tensió superficial de l'aigua i farà les bombolles més resistents, fet que ens permet utilitzar poc sabó i molta aigua (que en ser fluorescent farà resplandir les bombolles).

Necessitem fluorescents, aigua, detergent per a la vaixella líquid concentrat, sucre, aigua, canyetes, gots, guants per manipular les mines fluorescents, taquen molt i per més que ens rentem les mans costa molt de fer net... i un martell per a obrir els fluorescents (per si no els podem obrir a mà (o per si sí, però teniu ganes de gaudir de la... diguem-ne "part terapèutica" del procediment).

Primerament preparem la solució: aigua fluorescent (veieu com fer-la en aquest enllaç) per a l'ocasió ha de ser molt concentrada. Per a mig got d'aigua fluorescent, una culleradeta de cafè de sabó i una altra de sucre. 

Proves.

I colors. El groc i el verd són els que més van lluïr. El taronja i el rosa brillaven molt poc.

Bombolla! Sí, la tinta té tendència a acumular-se a la base (pel pes), només hi ha un tipus de tint que tenyeixi totalment les bombolles de sabó i només es ven a Estats Units. Nosaltres ens hem de conformar amb aquesta manera de fer, que no és poc!

Si posem la bombolla sobre paper es veu molt millor.

És una proposta per a admirar i admirar-se.

Amb la solució es pot pintar, i amb les bombolles es pot estampar sobre el paper.

Explosió!

Sobre el paper el rastre pren forma.

Estampant.

Bombolla.

Bufant. I utilitzant-les per acolorir dibuixos.

I quan ja ens en tenim prou, es pot bufar dins el got.

I repetim l'experiència que vam explicar en aquesta proposta

Les bombolles de sabó són un recurs fantàstic per molts motius. Un d'aquests motius és que bufar per fer les bombolles ajuda a movilitzar tota la musculatura de la boca, ajudant als infants més petits a vocalitzar i a pronunciar amb fluïdesa. 

Si les bombolles de sabó ja són hipnòtiques gairebé per si soles, si les fem lluïr amb la llum negra ja esdevenen gairebé màgiques.

Agost del 2013. Cinc anys i mig.

Aquest bloc es presenta a la sisena edició dels Premis Blocs Catalunya. L'any passat vam quedar finalistes i vam gaudir d'una nit molt especial. Aquest any ens agradaria repetir l'experiència, per això necessitem el teu vot. Si ens vols ajudar, pots votar-nos seguint les senzilles indicacions que t'explico en aquest enllaç. Moltes gràcies!

6 comentaris:

  1. M'ha encantat!!!! M'han donat unes ganes "tremendes" de bufar i fer ampolles!!! Jejeje
    M'heu inspirat i alguna en faré amb els peques a casa.
    Gràcies per compartir. Muak.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé, Olga! Me'n alegro que t'hagi entrat bufera! És una proposta fantàstica i que us fascinarà a grans i petits, que en el fons és el millor... Gràcies a tu per passar-te per aquesta casa!
      Molts i molts petons!

      Elimina
  2. Quina xulada! Les bombolles han estat el nostre greatest hit aquest estiu però sempre a l'aire lliure, ja portàvem sempre el kit a sobre... Fer-les fluorescents i sota llum negra els pot fer embogir. Ho provarem ben aviat. Quines fotos més precioses t'han sortit! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja ho veureu! Costen de veure, per això amb el paper es veuen de meravella! Molts petons estiuencs!

      Elimina

Digues la teva!