#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dijous, 19 de gener de 2012

Són diferents... i són diferents!

Són bessons. Però són diferents. Dues persones diferents, amb un bagatge personal similar però no idèntic, personal i intransferible. S'expressen diferent.

La Llum és una gran comunicadora, adora la paraula, s'expressa clarament de forma verbal, té un discurs ric, elaborat. El seu joc és imaginatiu, un joc predominantment simbòlic, poblat per un gran nombre de personatges amb les seves característiques, idees, personalitats, i fins i tot, preferències idiomàtiques. Adopta rols i reparteix la resta de papers, busca la interacció amb els altres en el joc. Adora dibuixar i escriure. Els seus dibuixos són simpàtics, elaborats i detallistes, han evolucionat, passant per diferents etapes. Personatges somrients que mostren la cara més amable del món.


L'any passat, va passar una etapa en què dibuixava persones plenes de boletes. Cada boleta és una part del cos. I és necessari que hi sigui. Tan es que una boleta sigui el pit dret, i la de sota l'esquerra, la panxa, el melic... no falta cap part del cos.

Sovint, quan crea, adopta un rol. En aquesta ocasió, una cabra (^^).

No sempre dibuixa, tot i que és el tipus de creació que més li agrada. Aqui, fent una composició amb papers de magdalena.

Enganxant.

Dibuix sobre el tió, a baix els regals que va cagar-li.

La Piti (una de les nostres gatetes, la que surt unes fotos més amunt), i l'Arri (el gosset, crec que ja us n'he parlat alguna vegada). Escalfats pel sol d'hivern. Aix, quina nyonya, al solet...

Figures humanes. La "Nina Jessie" amb el seu barret (i tots els seus dits) i una princesa. 
Moltes vegades fa lletres perquè li agrada escriure. Encara no hi busca sentit.

En Biel té el pensament plàstic molt desenvolupat i adora les matemàtiques. Identifica els números en objectes quotidians (un penjador, un pal o unes arrecades caigudes a terra), realitza sumes i restes senzilles, i compta sense equivocar-se fins a deu elements afegint-ne o treient-ne. Els seus dibuixos són senzills, la seva cal·ligrafia millorable. Li agrada composar més que dibuixar, muntar, treballar formes i volums. Sovint busca calma i intimitat quan es posa a treballar en els seus projectes, que després ens mostra orgullós juntament amb l'explicació i les conclusions que n'ha extret durant el procés d'elaboració.

Aquest és un drac. El dibuix és senzill, la cara bàsica: dos ulls i una boca. D'expressió seriosa, té cara de pocs amics. Fins i tot quan dibuixa, acaba retallant i enganxant.

Un dels tipus de composició més habitual d'en Biel: paper, celo, retalls de revistes (o catàlegs de joguines), cola... i palets.

 Titella fet amb una fitxa que va portar de l'escola, i esquelet pirata enganxat amb gomets.

Titella de dit, el cap està fet amb "Blue-tack", el cos, dibuixat amb retolador sobre la pell.

Dibuix de l'Octopus (Spiderman 2). Hi ha volgut escriure el nom del personatge.

Cares i colors. Els traços segueixen essent senzills.

Muntant la màquina del temps...

Màquina del temps. Amb botons (a dalt) i palleta per a bufar. Hi ha treballat durant dies, hi ha invertit unes tres hores, potser més i tot.

Màquina del temps (vista lateral). Hi ha capes i capes, bosses, plàstic de bombolles, blonda, papers de magdalena, caixes, més papers... Un treball laboriós.

Això és un bolso que m'ha fet. Deu haver pensat que un bolso de l'Spiderman em feia falta (on vaig amb bolsos marrons?). I me'l ha fet. N'està orgullós, i la nansa es pot posar i treure en un altre bolso.

Ahir a la tarda, junts, van fer una màquina per a curar els seus ninos, es veu que el missatge que la Sanitat pública ha patit greus retallades ja els ha arribat, si vols estar ben servit... fes-te tu mateix el llit!

Aquest és l'aspecte que ofereix la màquina, lliguen els ninos amb seda dental i allà els administren medicacions i tractaments diversos (entre ells eliminació de mol·luscos).


 Finals del 2011 - Principis del 2012. Quatre anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!