#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dissabte, 5 d’abril del 2014

Pintant basses (o la bellesa de l'art efímer).


Bé, la primera imatge ho diu tot. Un projecte d'una bellesa inimaginable, d'una bellesa efímera, d'una bellesa acolorida. Un projecte que abraça el color gris del cel de pluja i el vesteix de tots els colors. Un procés creatiu amb finalitat oberta que ens convida a deleitar-nos en el procés, i a saltar en el resultat.

Explorar diferents suports és una manera d'explorar (i explotar) les capacitats creatives de cadascú. Pintar sobre suports poc habituals, però encara és més inspirador (o divertit) pintar utilitzant elements coneguts d'una manera totalment diferent de la que es coneix... són motivacions afegides.

Una tarda de pluja, sortim a saltar basses. Encara que plogui, podem sortir una mica, per això tenim paraigües, botes d'aigua i impermeables. Si anem a prop de casa i en tornar a casa prenem un bany o dutxa calentó, el fred marxa. Els nens necessiten sortir de casa, ho imploren, sobretot quan han passat la major part del dia tancats entre quatre parets: sota la pluja lleugera marxen els nervis, el mal humor, les preocupacions...

Apareixen uns guixos que portava a la bossa. M'agrada portar-ne al bolso, mai se sap quan els pots necessitar. No sóc el tipus de mare que porta kleenex al bolso... porto guixos, llapis de colors...

El primer que van fer va ser dibuixar dins la bassa.

Però aviat la Llum va descobrir que si ho tocava amb el dit el color s'escampava. 

I va començar a aixafar els guixos.

El procés creatiu es va vestir de colors, i les etapes més calmades es van anar alternant amb etapes més mogudes.

Amb esquitxades.

Van utilitzar les taques de colors com a camins.

I sota la pluja lleugera van seguir pintant i pintant. 

Després va ser el moment de tornar a saltar.

I observar com els colors es barrejaven, es diluïen.

Vam marxar deixant una part de nosaltres en bassa plena de colors. 

 
Després en arribar a casa, la Llum va decidir fer un dibuix de la seva experiència. I s'ho va passar molt bé. El més interessant per a ella va ser dibuixar-se uns guixos ben grossos a la mà, i es va mostrar molt preocupada per ser fidel als colors amb què havien acolorit la bassa.

HOLA I BONA TARDA . HE FET UN DIBUIX . HE DIBUIXAT LA BASSA DE COLORS . 
EL MES GUAI VA SER XAFAR ELS GUIXOS . LLUM 

El procés ens va seduïr des del primer moment. Un procés creatiu obert, on els camins els dibuixen a mitges els nostres gestos i l'atzar. On les gotes de pluja cauen sobre els colors, jugant amb ells i desplaçant l'espai que ocupa l'aigua tenyida. Més enllà, es tracta de transformar el nostre entorn en un lloc més bell, i de, un cop fet, marxar. El plaer de crear i marxar, sabent que aquella obra, no perdurarà en el temps més enllà d'unes hores, sabent que és efímera, però conscients que alegrarà la vista a qui la vegi, i que potser els generarà alguna pregunta. Ratllant l'art urbà.

Abril del 2014. Sis anys.

Si us ha agradat aquesta proposta, també us agradarà...






10 comentaris:

  1. Senzillament genial! Desitjant que plogui per provar-ho! ;)

    Laia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé, Laia! Segur que us ho passareu molt bé!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Quina passada! Pintar amv guixos molls intensifica el color però pintar basses, desfer els tons i acolorir la ciutat amb basses pintades em sembla una experiència molt poètica. Preciós. I amb ganes que plogui...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, a la Llum i en Biel els encanta pintar amb guixos molls i secs al terra i a les parets del balcó... és una manera poètica de relacionar-nos amb l'entorn, de tornar-lo més bell i acollidor... això sí, dura el que dura!
      Un petò de colors!

      Elimina
  3. Quina preciositat !! l'altre dia vam estar xafant tolls amb el David, va quedar ben xop de tot arreu, però mai se m'hagués acudit quelcom semblant, és súper, estic segura que a ell li agradarà tant com als teus . Això sí, haurem de buscar un toll semblant als vostres, amb aigua neta i que es pugui guixar. estaré a l'aguait!!
    Una proposta genial novament !
    petonets guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres vam anar a buscar-ne un a prop de casa, no molt lluny i una mica apartadet... no voliem estar al mig del pas (bé, tot i que una tarda de pluja no hi ha gaire gent passejant pel barri...).
      A la Llum i en Biel els encanta saltar basses, fins que han de buidar les botes...
      Molts petons!!!

      Elimina
  4. una experiencia magnifica. El proxim dia de pluja ho probarem
    Ptns

    ResponElimina
  5. Me encanta!! Ya me imagino todo los charcos cercanos a casa llenos de colores :) Una preciosa experiencia y unas fotos chulisimas. Gracias por compartirlas. UN BESAZO

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad es que es una experiencia muy divertida y que te regala unas fotos muy chulas de los niños! Nos lo pasamos muy bien, no nos importó mojarnos un poquito!
      Un besazo de colores!

      Elimina

Digues la teva!