#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 2 de setembre del 2012

Experimentació amb móres i menta.

L'altre dia vam anar a passeig. Havia fet un dia calorós, i al vespre vam aprofitar per a passejar una mica. Va ser aleshores, que vam trobar un esbarzer. Ens hi vam aturar i vam collir unes quantes móres, que van encantar a en Biel i no van acabar de fer el pes a la Llum. En vam guardar unes poques i en arribar a casa els les vaig oferir per a experimentar. I com que quan dic "unes poques" vull dir que en arribar a casa en quedaven poc més de mitja dotzena els vaig oferir una mica de menta per a completar l'experiència i contrastar olors, colors, sabors...

Móres!

Observant-les a través d'una lupa.

Aixafant-les.

Els vaig oferir un parell de vidres d'un marc de fotos que no utilitzo. I van donar molt de si.

Pintant amb les móres, explorant-les.

Van utilitzar els vidres per a aixafar-les.

Els encantava, es veia perfectament com quedaven esclafades.

Utilitzant els dits per a pintar.

I en un moment donat en Biel va agafar el vidre, una móra i una mica de menta. Ho va aixafar...

I aquest n'és el resultat. Em vaig enamorar d'aquesta flor improvisada. Flor de móra i menta.

Després va dibuixar un personatge que ens l'ofereix com a regal.

I, confessions d'una família llaminera, he d'admetre que l'endemà hi vam tornar... armats amb un tupper. Vam recollir més més de mig quilo de móres.

Que després vam aprofitar per a fer un deliciós gelat seguint la senzillíssima recepta que vam trobar a La cuina de casa.

En el moment d'oferir-los els materials em vaig replantejar seriosament si oferir-los els vidres era una bona idea. Finalment em vaig decidir per a donar-los-els, ja que, vaig pensar, si el tema es posa complicat sempre seré a temps de retirar-los. I crec que el resultat demostra que no em vaig equivocar.

Agost del 2012. Quatre anys i mig.

Ens presentem a la 5a. Edició dels Premis Blocs Catalunya, i és que som optimistes de mena! En aquest enllaç us expliquem com podeu votar-nos a nosaltres... o a qui més us agradi. Gràcies!

6 comentaris:

  1. Que divertit! Tinc un esbarçer al costat de casa i no hi havia pensat. Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. nyapbuf, un esbarzer al costat de casa? Ara mateix et tinc una mica d'enveja... encara no he decidit si sana o insana... espero que en gaudiu!!! Gràcies a tu!

      Elimina
  2. MOLT xula la flor!
    Ah, amb les mores també es pot fer una confitura boníssssssssssssima... S'hi ha d'afegir poma (o alguna altra fruita que tingui gust una mica neutre), perquè si no fem curt de pectina, però és de les més bones que he tastat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eh, que és xula la floreta? L'he emmarcat i engalana el menjador de casa! Doncs no he provat mai de fer confitura (encara) però estigues segura que quan ho provi t'ho explicaré! Nyam!

      Elimina
  3. M'encanta la idea de pintar sanefes fent servir una móra com a segell! I la flor, espectacular!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La idea va aparèixer ella sola. I la flor és preciosa!

      Elimina

Digues la teva!