#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 18 de desembre del 2011

Diapositives. Segona part.

En la primera part de la sessió amb les diapositives hem treballat la interacció amb les imatges des d'una perspectiva emocional (identificació d'emocions, resposta davant situacions que es plantegen), d'observació i interpretació de la imatge, de recollida d'informació, d'imitació, fins i tot una tímida insinuació del pas del temps i la seva irreversibilitat. En aquesta segona part, hi interactuarem d'una manera plàstica. A l'escola han estat treballant el nadal, és un tema que els interessa molt en aquest moment. Han fet el pessebre vivent, han dibuixat un mural on hi sortia l'establia i els reis mags, han pintat arbres de nadal... He d'admetre que la imatge és preciosa. És una fotografia que va fer el meu pare del pessebre que fèiem a casa quan jo era petita. Així que hem decidit que posar un paper a la paret i pintar-lo era una bona idea, tenim papers grossos. Han utilitzat ceres aquarel·lables, plastidecors, llapis (de mina i de colors), retoladors, bolígrafs, gomets i fins i tot cola, tot i que aquesta última no es veu. La única consigna que els he donat és "Si us plau, intenteu no sortir-vos del paper." i els reconec l'esforç que han fet. Gairebé no s'han excedit, i això que han estat més de mitja hora pintant!
En Biel comença pintant la imatge de sant Josep.
 

I la Llum pinta la imatge de la verge.


"Li estic pintant el mocador!" ha exclamat.


La Llum pinta l'estel.


En Biel enganxa gomets a la corona de sant Josep. En ressegueix la forma.


Sembla fàcil? En pintar la pròpia mà projecta una ombra que impedeix veure la imatge que es vol pintar.


Per a evitar projectar ombra sobre el que vols fer necessites posicionar-te lleugerament al costat.

Fins i tot enfeinats troben moments per a compartir i xerrar.


La Llum ha volgut escriure BETLEM


Aquesta imatge la he posat simplement perquè l'he trobat preciosa.


 
Dins el seu cap els processos no són "lineals" com ho són per a nosaltres. Nosaltres fem les coses i les finalitzem. Normalment, quan les donem per acabades, gairebé no les retoquem. Passem d'una cosa a l'altre i a una altra. Ells no. Les deixen i les reprenen amb facilitat i freqüència. Passen d'una cosa a una altra per acabar tornant a la primera, o a la segona, o a la tercera. I ho apliquen a tot el que fan.

Observar el treball de l'altre és també enriquidor. Són diferents, s'expressen diferent. I amb els ulls i el cap nets de prejudicis observen i gaudeixen el seu propi treball i el d'algú tan proper i alhora tan diferent. 


Quan han decidit donar-ho per acabat (com a mínim per avui) presentava aquest aspecte.


Detall de la verge.


Detall del nen.


Detall de sant Josep.


Detall de l'estel.


El mural sense projecció.


La Llum us desitja BON NADAL. 
La seva cal·ligrafia és adorable i perfectament legible fins i tot havent estat escrita en vertical.


En Biel també us desitja BON NADAL. 
M'encanta la seva cal·ligrafia un tant críptica.


Independentment de les vostres creences, si és que en teniu alguna, aprofitem per a desitjar-vos que els dies de festa que s'acosten us arribin amb la imaginació més que encesa, ardent, però sobretot, que tingueu al vostre costat als qui més estimeu per a compartir-la.

Desembre del 2011. Quatre anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!