#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 24 de juny del 2012

Pinces i lletres.

Oferir materials que no són joguines en un entorn de joc estimula la creativitat. Buscar altres usos als materials, utilitzar joguines d'una manera diferent a l'habitual també. Combinar materials també. Així que avui al matí mentre recollia la roba estesa, la Llum jugava amb les pinces de la roba, i en Biel amb les lletres de fusta imantades. Me'n he adonat que tenien els mateixos colors: fusta, blau, verd, groc, vermell. I he pensat en presentar-los les pinces i les lletres juntes, a veure què passava. I el que ha passat ha resultat molt interessant, llàstima que m'he perdut el primer moment perquè he anat a buscar la càmera.

Caminets i torres, les peces són agrupades per colors. Construïr torres requereix cura i destresa. L'equilibri precari hi afegeix diversió. Només veient l'acció de la gravetat en el nostre entorn podem interioritzar-la.

Caminet doble. La taula de llum a estones estava encesa i a estones apagada.

Agrupacions, seriacions, classificacions, relacions, conceptes (dins, fora, més, menys, a sobre, a sota...) així és com les matemàtiques es fan un lloc en el joc.

Allargant el camí.

El pare, la mare i la filla.

Les pinces contínuament cauen i es van reposicionant.

Els colors es combinen. La pinça verda és una cosina.

I encara una altra cosina, la família és extensa.

La mestra (la pinça vermella) i l'escenari de joc. Durant una bona estona els personatges han anat i vingut, han interactuat entre ells.

En Biel no ha acabat de trobar-li el punt a la proposta, i ha fet un dibuix. Un papa elefant. Qui sap, potser més tard s'hi posa. Els materials l'esperen.

Combinar materials amb la ment desperta i la imaginació encesa estimula la creativitat.

Juny del 2012. Quatre anys i mig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!