#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dijous, 28 de juny del 2012

Deconstruïnt R.O.B.O.T.S.

Fa uns dies vaig llegir una entrada molt interessant que em va ajudar a reflexionar, i va picar-me la curiositat. Desmuntar un objecte o una joguina és una bona manera d'acomiadar-se d'ella quan ja no pot oferir més joc, quan s'ha trencat, s'ha espatllat... la diversió pot continuar. I a més, aquesta diversió ens pot explicar i ensenyar coses, si més no, familiaritzant-nos amb una sèrie d'elements que no són visibles però que són imprescindibles per al funcionament dels jocs i joguines. La Llum i en Biel m'han ajudat a escollir entre les joguines trencades. Al llarg del procés hem elaborat diferents teories.
 
Hem escollit un parell de robots espatllats. I els he presentat acompanyats d'algunes eines, fet que els ha emocionat especialment. En preguntar-los "Què creus que hi trobarem a dins?" la resposta d'en Biel ha sigut "Un altaveu." el diàleg entre la Llum i jo ha sigut LL-"Funciona amb unes rodetes per dins." A-"Rodetes?" LL-"Per fer funcionar el mecanisme." A-"Quin mecanisme?" LL-"El que camina".

Descargolem. En aquesta tasca els he ajudat una mica, afluixant els visos prèviament.

Retirem els cargols.

Experimentant, combinant eines.

Posant i treient, ja tenim el primer robot desmuntat.

Afluixant els cargols amb cura i paciència.

En Biel ha exclamat "Cables!?" en obrir-se el robot. "Per a què creus que serveixen?" "Per enganxar les peces." (Deducció lògica).

I ha procedit a tallar-los.

Després de desmuntar-los en Biel ha plasmat la seva experiència en un dibuix: en primer pla hi trobem el robot ple de cables, en segon pla un robot amb quatre braços, una idea que hem intentat reproduïr.

La Llum també ha dibuixat el seu robot... però enamorat de la seva nina Barbie. I el dibuix ha acabat esdevenint una bonica història romàntica.
Muntant el robot "nou".

No hem pogut posar-li els quatre braços, encara no hem trobat la manera de fer-ho. Això sí, no ens rendirem i seguirem intentant-ho. Potser demà ho aconseguirem.

En aquesta proposta jo també he col·laborat: afluixant cargols, fent preguntes i ajudant-los a muntar el robot nou. I si voleu que us digui la veritat... m'ho he passat de meravella!

Juny del 2012. Quatre anys i mig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!