#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 16 de setembre del 2012

Per iniciativa pròpia #kidsinitiative

Estem de celebració! Sembla ser que finalment ens hem colat entre els finalistes de la cinquena edició dels Premis Blocs Catalunya. Així que aquesta entrada arriba carregada amb una proposta per a vosaltres, que ens hi heu portat. Si ens aneu seguint ja us haureu adonat que utilitzem força instagram. És una eina fàcil d'utilitzar, assequible i molt llaminera. Participem en diferents projectes, etiquetant algunes propostes com #creativetable i també creant (gairebé) a diari un dibuix o esbós #tinkersketch a doble pàgina.

Per formació, o per "deformació" professional crec en els infants. Crec en un infant capaç i competent. Que bull d'idees, d'iniciatives, que ens mostra els seus interessos i preferències. Un infant al que hem d'escoltar ja que ningú millor que ell ens pot dir quines són les seves motivacions i preferències. Només si ens aturem a observar-lo podrem donar resposta a les seves necessitats (a tots nivells). És per aquest motiu que us llenço una proposta. Es tracta de compartir (via instagram) aquelles coses que fan els nostres petits per iniciativa pròpia: tant és que es tracti de jocs, de creacions artístiques o de tasques quotidianes com vestir-se. Només heu de fer una fotografia (no és necessari que es vegin les seves cares, podeu fotografiar només accions, mans... ), penjar-la i etiquetar-la amb #kidsinitiative. He escollit l'anglès perquè l'ambient en què em moc a instagram és principalment de parla anglesa (fet que ha afavorit molt el meu nivell d'anglès que ha evolucionat de macarrònic a justet).

Es tracta de fer el que hem fet nosaltres. Que avui hem anat a una festa d'aniversari. Els nens estaven tan emocionats que mentre jo estenia la roba ells sols han embolicat els regals! Aquest fet, aparentment senzill i sense excessiva importància posa de manifest que:
1. Han pensat que els regals s'han d'embolicar.
2. Han buscat els regals, les tisores, el paper i la cinta adhesiva.
3. Han embolicat els regals. Sols. Sense demanar ajuda.
4. M'ho han vingut a mostrar quan ja estaven embolicats (sort que no hi havia el preu...).
5. Quan ja ho havíem donat per bo han decidit que hi volien posar un "llaç" fet amb washi tape.

Aleshores jo:
6. He fotografiat el moment i l'he penjat a instagram amb l'etiqueta #kidsinitiative.
7. He convidat a algunes amigues instagrameres a que s'uneixin a la iniciativa.
8. Us ho estic explicant. Crec que aquesta proposta pot servir per a afinar la mirada i parar una mica més d'atenció en allò que ens mostren els nostres fills. I això, de per si mateix, ja és un gran motiu per a unir-s'hi.

I la llaçada final!

Què em dieu? Us animeu a participar?

Setembre del 2012. Quatre anys i mig.

4 comentaris:

  1. és molt xulu, però això de l'instagram encara em sembla massa gros... haig de mirar d'instal·lar-lo al mòbil, que així serà més fàcil...
    La iniciativa em sembla molt xula i sovint, clarificadora...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vinga, Bet, anima't! Instagram és una app molt senzilla d'utilitzar, i plena d'imatges boniques, curioses i divertides.

      Elimina
  2. Hola Àngela, acabo de descobrir el blog i hi estic aprenent molt. M'agrada molt com enfoques les activitats que dueu a terme i com ens ho transmets. M'agradaria participar en el taulell col·lectiu de Pinterest. Fins aviat!
    (http://www.pinterest.com/barbarapartegas/)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bàrbara! M'agrada que t'agradi, m'afalaga molt, i més després de veure les coses tan xules que fas! Estaré encantada de convidar-te al tauler, allà vaig!
      Una abraçada gegant!

      Elimina

Digues la teva!