#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 17 de maig del 2015

Monoimpressió Floral


Com cada any, la nostra ciutat es vesteix amb les flors. Una de les propostes que us porto avui, per a rendir tribut a les flors, és la monoimpressió floral. La monoimpressió és una tècnica d'estampat que ens permet crear un nombre limitat de còpies d'un mateix motiu.

El procediment es basa en crear un motiu sobre una superfície no porosa (una rajola, una safata de plàstic o de poliestilè són suports vàlids i molt utilitzats) i traslladar-lo sobre un suport (paper, roba, tela, etc.) aplicant-hi una mica de pressió. 

Nosaltres ens hem centrat en fer-ho de dues maneres: crear els motius lliurement dibuixant-los amb els dits o amb bastonets de cotó sobre una rajola i posant flors sobre la rajola (plena de pintura per a que s'hi adhereixin) i aplicar pintura d'un altre color per sobre (per a crear el negatiu). En tots dos casos cal tenir present que la imatge resultant serà un negatiu del motiu creat (es veurà invertida). Aquest procés va sorgir de manera improvisada durant el transcurs d'una sessió de pintura col·lectiva.

DIBUIXAR LES FLORS.
















CREAR UN NEGATIU AMB FLORS NATURALS.








Crear flors. Crear amb flors. La bellesa i l'art es troben de nou. 

Maig del 2015. Set anys. 

Si t'ha agradat aquesta entrada no pots deixar de visitar...


4 comentaris:

  1. Quina entrada més plena de vida i de color, m'han encantat les imatges (sempre m'agraden les teves fotografies però avui més encara!), l'espai tan inspirador, els materials... Es respira creació artística.

    La proposta em sembla fantàstica i molt engrescadora :)

    Un petó guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada que t'agradi, és tot un compliment! La veritat és que el nostre petit taller casolà sempre està en ebullició, però ara a més està en evolució. Estic provant diferents combinacions i distribucions del mobiliari... i aquesta és ideal quan volem pintar "a lo grande". De fet, tot aquest procés de la monoimpressió forma part d'un projecte més ambiciós que era un quadre sobre cartró en què vam participar tots quatre i que ara engalana el menjador-saleta de casa.
      El color... el color és una meravella. Omple, neteja i sana. Llueix i fa lluir. Flueix i fa fluir. Vesteix les fotos, les mans i els pensaments. La proposta, com sempre, no deixa de ser una casualitat (una bonica casualitat) que sorgeix d'un procés, però que el vesteix i el fa fluir i lluir.
      Molts i molts petons de mil colors.

      Elimina
  2. Que xulo! M'encanta com us deixeu d'anar i barregeu tècniques pel més pur desig de provar. Aquesta vida aventurera és tan plena i emocionant! Quantes imatges boniques en una sola entrada! I gràcies per enllaçar-nos. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Molt creativa i bonica aquesta entrada!! M'heu donat idees per fer una sessió de plàstica engrescadora a l'escola. Gràcies per compartir aquesta imaginació encesa i meravellosa que teniu!!

    ResponElimina

Digues la teva!