#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dilluns, 20 de gener del 2014

Transferència a la cera.


Adorem les ceres, ens encanten, i ens agrada explorar noves maneres de crear amb elles. Una manera que hem explorat recentment és transferir la cera des d'una cartolina acolorida a un paper en blanc utilitzant un llapis ben afilat per a fer pressió. Jugant amb els colors de les ceres, en transferir-los, els colors es combinen de manera que la línia es torna de colors canviants. Dibuix i casualitat. El procediment és senzill, relaxant i preciós.

Abans de començar vaig explicar als nens quina era la meva idea, i quin era el procediment. Així podien demanar ajuda en cas de necessitar-la, i si jo havia d'intervenir, no els sabria greu. No es tracta tant de dirigir el procés, fet que podria condicionar el procés creatiu, sinó donar pautes i consignes amb antelació, fet que permet l'expressió lliure.

Un bol amb ceres i una cartolina blanca són la invitació. Tot i saber que el dibuix no perdurarà, la inspiració és lliure.

Com més superfície cobreixi la cera, més vistós serà el resultat.

El motiu escollit per en Biel és geomètric.

El motiu escollit per la Llum és floral.

Quan la major part de la cartolina ja està coberta de cera, posem un paper a sobre i ens disposem a dibuixar.

La Llum segueix inspirada en motius florals, en Biel segueix amb els motius geomètrics.

Dibuixar, omplir...

Retirar i observar.

Com més detallat sigui el dibuix, i més superfície de paper abasti, més canvis de color hi haurà en el dibuix resultant.

Els processos i els temps de cadascú són diferents. A en Biel el procediment el fascina, i s'endinsa en la seva manera de dibuixar: fa dibuixos molt petits, molt detallats, carregats de formes geomètriques i jugant amb pocs colors. La Llum ha explorat la tècnica, però li resulta més atraient la possibilitat de fer un dibuix de gran format, ple dels vibrants colors de les ceres, així que es dedica a completar el dibuix inicial.

L'emoció cada vegada que es retira el paper és màxima.

Jo també m'animo i, inspirada pels motius geomètrics d'en Biel, busco una làmina quadriculada per a sumar-m'hi.

Amb una lupa es poden apreciar millor els detalls.

El dibuix del dret.

I del revés. El color s'ha transferit només a la part que tenia cera a sota.

I els meus triangles.

Molts i molts triangles.

I la lletra s'ha de fer invertida. La taula de llum m'ajuda a situar la paraula al centre del paper.

Et voilà! Una làmina bonica.

Positius i negatius.

De la mà de les ceres toves ens endinsem de nou en el camí de la casualitat i el procés creatiu. Juguem amb motius geomètrics i florals, però les possibilitats són infinites, així com les combinacions de colors.

Gener del 2014. Sis anys.

Si t'ha agradat aquesta entrada, no dubtis a visitar…






8 comentaris:

  1. Ostres, quina passada! M'ha encantat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Mama Duende! És com una espècie de paper carbó casolà multicolor! Uoooo! ^ ^

      Elimina
  2. Ho trobo preciós! Desconeixia aquesta tècnica, ideal per veure el mateix dibuix a color o en blanc i negre i en posicions simètriques. Girar el paper i descobrir com ha quedat el de sota ha de ser màgic. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que tant el procés com el resultat són molt bonics. Jugant amb la posició dels papers i la distribució dels colors es poden aconseguir resultats preciosos, n'estic segura. Un petó ben gros!

      Elimina
  3. guauuuuuuuuu, que xulo !!!!! mai no se m'hagués acudit res semblant . I quina feinada els triangles guau!!!
    Gràcies per la inspiració, ho tindrem en compte !!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada! A mi se'm va acudir gairebé per casualitat, a la classe, després d'escriure en un paper sobre un dibuix amb ceres… amb els triangles hi he tingut una bona feinada però ha sigut molt relaxant! Molts i molts petons!

      Elimina
  4. Hola!`
    T'he descobert a través de la Ines de Mamarecicla i m'agraden mlolt les idees que ens proposes, Em quedo per aqui i et convido a passar per la meva caseta
    Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé que t'hagis passat per aquesta petitat caseta i t'hagi semblat acollidora, les propostes que fem són petites aventures quotidianes… d'altra banda, la Inês té un blog fantàstic i molt inspirador, així que si el seu blog t'agrada, el nostre, espero que també.
      Molts i molts petons, vaig a descobrir el teu!

      Elimina

Digues la teva!