#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

divendres, 18 de gener del 2013

Creant amb post-its i llum negra.


Seguim investigant les possibilitats creatives de la llum negra, aquesta vegada amb post-its. La meva idea era buscar una aproximació al píxel art, però com que m'agrada suggerir sense condicionar els vaig donar llibertat per a crear i la proposta va derivar en quelcom molt més interessant.

Així és la presentació dels materials. A més de post-its hi ha marcapàgines i enganxines.

Els blocs de notes són una manera molt divertida d'estimular la motricitat fina: passar fulls, desenganxar-los i enganxar-los en un altre lloc.

Primera composició: combinació. Creació d'en Biel.

Segona combinació: ampliació de la primera: cara de sorpresa.

En canvi la Llum decideix dibuixar-hi a sobre directament. Adoro aquests ulls!

I totes les pestanyes, crec que no se'n ha deixat cap.

En ple procés creatiu. Em reconforta la facilitat amb què s'involucren en el que fan, en com ho fan i com els processos s'entrellacen donant lloc a nous moments i aprenentatges, i alhora com poden deixar-ho tot per a abocar-se per complet en un projecte nou.

Mai hauria pensat que amb uns post-its algú pogués fer un sandvitx, però el cervell d'un nen és un lloc màgic i meravellós.

- Mira, mama! Tinc un sandvitx de pernil dolç, enciam i formatge!

Aspecte final de la composició.

La llibertat creativa és el més gran regal que es pot fer a una persona, independentment de l'edat que tingui. Jo havia considerat unes hipòtesis que finalment no han esdevingut. El que ha acabat succeïnt és molt més ric i interessant, i el més important de tot és que s'han pogut expressar lliurement i aquesta expressió porta implícit el seu moment evolutiu.

Desembre del 2012. Cinc anys.

6 comentaris:

  1. Molt bona idea això dels post-its i les enganxines. Ho anotem a la llista de pràctiques fluorescents pendents!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, nosaltres també estem "a tope" amb la llum negra! Mola molt!

      Elimina
  2. Que xulo! Ha de quedar super bé i vistós amb aquesta llum!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt millor del que es pot apreciar a les fotos! La llum negra ho vesteix tot de màgia! Una abraçada, nyapbuf!

      Elimina
  3. Una experimentació preciosa!
    Estic d'acord que la llibertat creativa és el més gran regal que es pot fer a una persona, independentment de l'edat que tingui.
    Petons creatius ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Carme! Nosaltres ens ho passem súper bé. La creació i l'expressió no es pot coartar, forçar ni encarrilar, només des de la llibertat i la confiança es pot avançar. Procuro (o intento) suggerir sense condicionar, oferir sense forçar, invitar sense esperar... de moment ens funciona força bé! Petonets bullents d'idees!

      Elimina

Digues la teva!