Què és un nom? La rosa no deixaria d'esparcir la seva dolça aroma encara que s'anomenés d'una altra manera.
Romeu i Julieta. William Shakespeare
Els noms són útils, ens serveixen per a identificar, per a definir, per a anomenar i, gràcies a ells, podem comunicar-nos els uns amb els altres d'una manera clara i entenedora. Un nom és un nom, una paraula, un mot.
Però l'hàbit no fa el monjo. Un nom ho és tot i, a la vegada, no és absolutament res. Només té el sifnificat que li volguem atorgar, i el que els nostres iguals li vulguin reconèixer. I avui, nosaltres, estem juganers... Sabeu que a nosaltres ens agrada jugar... i a vegades juguem també amb les paraules, amb els noms.
Una de les propostes que ha vestit el nostre projecte "Retratant la Fantasia" ha sigut la de buscar nous noms per a les parts de la cara: les hem desposseït dels seus noms i els n'hem atorgat de nous.
Part de l'encant de la proposta rau en el fet de jugar amb dos papers: paper ratllat per una banda i paper vegetal per l'altra. D'aquesta manera, la proposta esdevé un joc, ja que permet moure i sobreposar diferents idees, retocar sense malmetre les il·lustracions-retrats originals, donar la volta al paper vegetal i utilitzar-lo per a jugar amb la simetria (o asimetria) del dibuix...
Cabells: Espagueti llarg.
Ulls: Escut d'un punt, Miradors.
Pestanyes: Fil raro.
Celles: Espagueti extra curt i gruixut.
Nas: Formatge respiratori.
Forats del nas: Sortidor de mocs, Venes quita sangre.
Boca/llavis: Salsitxa mini.
Dents: Formatge super dur.
Orelles: Escoltador del mico verd, Forat pelut.
Barbeta: Ou raro.
Hem jugat a combinar idees i paraules, així, les faccions es disfressen, es vesteixen de festa. Així, les observem, les redefinim partint de la seva aparença, o de la seva funció. Així juguem amb els conceptes, fem dansar la ment, els dits, i les idees. Així, juguem amb les imatges, però també amb les paraules.
Octubre del 2015. Set anys, gairebé vuit.
Si t'ha agradat aquesta entrada, segur que també t'agradarà...
Els ulls.
El nas.
Els llavis.
Les orelles.
Fantàstica l'entrada. M'ha agradat molt!! Aprofito per fer-te una recomanació, a veure què et sembla!
ResponEliminaDes de la pàgina web Educació i les TIC hem creat EsferaTIC, una comunitat que reuneix bloggers que utilitzen les noves tecnologies en el món de l'educació. Aquí tens la informació. És totalment gratuït i tu hi encaixes molt. Segur que t'agradarà. T'esperem!
Una abraçada.
Gràcies, Joel! Passaré a fer-hi un cop d'ull!
EliminaUna abraçada!
He trobat una info que a lo millor us pot interessar.
ResponEliminaVa més enllà del rostre, però segur que podeu treure bones idees.
El Metropolitan Museum of Art te molts llibres d'art en pdf gratuits i he trobat un d'anatomia del Leonardo da Vinci molt xulo.
Salut.
http://www.metmuseum.org/research/metpublications/Leonardo_da_Vinci_Anatomical_Drawings_from_the_Royal_Library_Windsor_Castle?Tag=&title=leonardo&author=&pt=0&tc=0&dept=0#
Mil gràcies, David!
EliminaNo saps quina il·lusió em fa rebre comentaris, però si a més a més t'aporten coses interessants, l'emoció és màxima!
Estic segura que serà una gran inspiració!
^ ^
Ei, està molt bé! Reanomenar objectes és fer-los ben teus, i veig que vosaltres els heu reanomenat en funció de les semblances amb altres elements: tot un plantejament metafòric. Excel.lent!
ResponElimina