#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dijous, 4 de setembre del 2014

El kit de papiroflèxia. Proposta de butxaca número 5.


Estic molt contenta de poder compartir amb vosaltres una proposta que últimament ha tingut un gran èxit a casa (millor dit, fora de casa): el kit de papiroflèxia.

En el nostre cas, aquest primer kit de papiroflèxia consta d'uns papers preciosos que ens van portar els reis i que porten marcada la línia per on s'ha de doblegar el paper. També porten uns adhesius per enganxar. La meva idea és que puguin aprendre a fer figures senzilles amb aquests i, després, fer-ne amb paper normal i corrent. En tenim dues versions: avions de paper i "comecocos". De fet, els avions encara no els saben fer sense el xivato, però els endevinadors sí. A més, portem papers diversos (quadrats) i un petit llibret amb instruccions d'origami. Tot en un petit sobret de plàstic.








El kit de papiroflèxia el tenim a l'entrada de casa, dins una caixa on dormen tots els nostres kits de butxaca. Ens ha acompanyat quan anem a menjar fora, a la piscina, al cotxe... I com que portem un munt de papers, en podem repartir a tots els nens i nenes que s'acosten a veure què fem!

· Material:
   - Papers de diferents mides i colors.
   - Llibret amb propostes d'origami i de papiroflèxia
   - Retoladors o adhesius per a enganxar

· Feina prèvia:
   - Buscar i guardar els papers dins el sobre.
   - Preparar els adhesius per a enganxar en l'endevinador
   - Confeccionar el llibret amb les propostes: buscar la informació, imprimir, confeccionar el llibret.

Agost del 2014. Sis anys i mig.

Si us ha agradat aquesta entrada, no deixeu de visitar...

Propostes de butxaca del blog Manetes i cosetes.

Propostes de butxaca d'Encenent la imaginació.

Science for Kids: Kirigami Water Blossoms - Babble Dabble Do.

Make Bulldog Bookmarks - Willowday

4 comentaris:

  1. M'encanta aquesta proposta de butxaca! A part que és molt i molt lleugera... Nosaltres encara no ens hem atrevit amb l'origami, de manera que ho posem a la llista d'activitats per provar... i si encara no se n'ensurten, sempre poden jugar a decorar i fer volar els avions de paper que fem els adults en un moment. Molt bon recurs! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És, com tu bé dius, una proposta molt i molt lleugera, així que és ideal per a compartir... al cap i a la fi, "només" són papers (com a mínim, abans de convertir-se en objectes màgics i meravellosos!).
      Petons voladors!

      Elimina
  2. Me encanta tu concepto de Propostas de butxaca para tener listas para llevar a cualquier lado. Y también me encantan ese juego de aviones. En casa lo tenemos y desde hace tiempo nos estamos volviendo especialistas creadores de aviones. Todo papel que no valga acaba convertido en un perfecto avión listo para el despegue, sin olvidar siempre dar aliento a la punta para que vuele mejor ;). Con los come cocos he de practicar porque nunca me han salido y ya mi hijo mayor me está sacando ventaja. En resumen; una actividad perfecta para hacer con niños y en familia! Un abrazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hace tiempo que me cansé de recoger cosas a última hora, corriendo mientras todos me esperaban (y se impacientaban), así que decidí guardar los pequeños kits creativos pret-â-porter en un armario de la entrada, justo lo que hizo mi amiga y también blogger del blog "Manetes y cosetes", así que cuando ella se decidió a mostrar los suyos, no pude sino sumarme a su propuesta!
      Los reyes se enamoraron de el kit, creo... y a mí me pasa justo lo contrario: los comecocos me salen de perlas, pero con los aviones tengo un pequeño problemilla, así que el kit me vino de fábula!
      Lo que me gusta de este kit es, no sólo que pesa poquito, sino que lo podemos compartir con mucha gente!
      Un abrazo!!!

      Elimina

Digues la teva!