#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

divendres, 4 de juliol del 2014

Circuits d'aigua. Entre l'art efímer i el joc motriu.

Després de treure les rodetes ens hem aficionat a això de la bici. Així que aquestes tardes, hem agafat les bicis i hem anat a passejar, amb la idea d'anar agafant soltesa. Fa uns dies, després d'un d'aquests ruixats d'estiu, vam agafar les bicicletes. Com que el terra estava un xic massa moll, les bicis patinaven, i vam acabar a la pista de bàsquet del barri, que estava buida. Vaig pensar que seria un bon espai per a practicar els girs, les frenades i aquestes cosetes que volem anar polint. El terra de la pista estava més sec que el del carrer, però encara hi havia alguns petits bassals.


Això em va donar la idea de crear circuits amb aigua a terra: vaig treure la cantimplora i vaig començar a traçar una línia: controlar el raig per a que la línia sigui contínua va ser quelcom que vaig tenir controlat ràpidament. En Biel no va tardar a veure què estava fent, i va venir. A partir d'aquí va ser un no parar i com que al costat de la pista hi ha una font, els viatges van ser innombrables.

Circuit inicial.

En Biel no va tardar a animar-se i crear el seu circuit.

Ple de girs...

Ple de el que ell anomenava "rotondes"...

La circulació en alguns trams era complicada... i no precisament pel trànsit.

Reomplir, i tornar-hi!

Un traçat lliure i generós.

Un procés centrat en l'interès pel moviment en joc i pel joc del moviment.

I vam aconseguir traçar un circuit infinit (mentre va durar). <3 
Descobriment independent: la pista fa pendent.


El procés creatiu i el joc motriu es van aliar per a obsequiar-nos amb una llarga estona de diversió.

Crear amb aigua sobre el paviment permet recrear-se en el plaer efímer del fet creatiu, alhora que proporciona un estímul per al joc i el moviment.

Potser algú no es sent còmode dibuixant circuits a terra amb guix (no és el meu cas, i de tota manera, amb una mica d'aigua el guix marxa) així que l'aigua és una molt bona alternativa.

Juliol del 2014. Sis anys i mig.

Si us ha agradat aquesta proposta no oblideu visitar també...

El mètode sense pedals. + 1 proposta creativa de joc motriu. 

Dibuixos amb aigua a terra. O la bellesa com a qualitat efímera.

Improvisacions.

8 comentaris:

  1. Respostes
    1. És tan senzill que hauria d'estar prohibit no gaudir-ne! ;-D

      Elimina
  2. M'encanta! Encara no hem provat de dibuixar amb aigua a terra, però segur que ens hi posem ben aviat. L'altre dia el meu gran va tornar del casal encantat diguent que havien fet un circuit d'aventura saltant per troncs amb cocodrils a sota i tenia moltes ganes de fer-ho a casa... Em sembla que tardarem molt poc a dissenyar-lo, no sé si amb guixos o amb aigua... El que ens cal és trobar el lloc idoni. Aviat ens hi posarem! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic segura que el dia que us hi poseu, us n'enamorareu... o això és el que em va passar a mi! Dibuixar amb aigua sobre qualsevol superfície és una proposta creativa senzilla i súper portable ;-D D'altra banda, aquest circuit d'aventura devia ser la bomba... Un circuit, amb cocodrils, sempre guanya! No dubto gens que en breu trobareu el lloc ideal i que, quan us hi poseu, us ho passareu en gran! Podeu utilitzar tot allò que se us acudeixi!
      Un petó ben gros!

      Elimina
  3. Love how simple and beautiful this idea is. :)

    ResponElimina
  4. Respostes
    1. No setting-up needed, no mess, no clean-up. Win-win!

      Elimina

Digues la teva!