#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dissabte, 10 de maig del 2014

Teixint amb fulles de canya i flors.

 

És Temps de Flors, la ciutat està impregnada d'un dolç aroma, i durant uns quants dies, aquesta petita casa de la imaginació, es vestirà també de flors. 

La primera proposta és senzilla, amb materials que es poden trobar a l'aire lliure fent un passeig per una zona amb vegetació. Es tracta de teixir utilitzant fulles (cal que siguin llargues, nosaltres hem fet servir fulles de canya) i flors.

El procediment és senzill, i molt gratificant: entrellaçar les fulles alternant-les. És una proposta que abraça les matemàtiques i que, no només ens ajuda a crear una espècie de sistema binari (0 i 1, + o -ple o buit, per sobre o per sota), sinó que es submergeix en la geometria a través de les formes i patrons que es creen: quadre, requadre, quadrícula...

Cosir amb materials naturals és connectar amb la natura, utilitzar el que ens brinda per al nostre gaudi, alhora que ens ajuda a desenvolupar les habilitats motrius fines.

Utilitzar fulles per a improvisar un teler és una bella manera de distreure els dits i el cap, creant i manipulant amb delicadesa, connectant amb l'entorn, amb l'espai, fent-nos-el nostre i reivindicant-lo, convertint les nostres accions en una declaració d'amor a la natura.

Abril del 2014. Sis anys.

4 comentaris:

  1. Àngela, trobo que és una idea molt xula! Me la guardaré i crec que l'aprofitaré per una tapa d'àlbum o algo així ;-)
    Merci per compartir!
    Marta / TresQuatreiCinc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marta! És una idea senzilla però que genera curiositat i entusiasme: aprendre a fer-ho és un petit repte que els enganxa, i quan n'aprenen, mai en ténen prou.
      Gràcies a tu per passar-te per aquí, llegir i comentar... i per tot el que comparteixes!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. És molt bonic el teixit que heu fet. I molt primaveral, com "toca". Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenim la sang alterada i estem florals! ^ ^
      Van reaprofitar-lo per a fer uns cistellets, que la meva cunyada va embastar. La Llum anava ben estarrufada!

      Elimina

Digues la teva!