#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 4 de març del 2012

La festa de l'escuma!

L'escuma és un col·loide. Això significa (a grans trets) que és un fluid carregat de partícules, si bé cap dels dos  elements no són observables directament. Amb la idea d'ajudar-los a experimentar i visualitzar aquest estat, avui hem fet escuma de colors. Així doncs, barrejant elements de diferents textures, consistències, colors i viscositat hem acabat obtenint una mescla gairebé homogènia i manipulable.

Aigua.

Sabó.

Colorant.

Unes gotetes de glicerina (he pensat que d'aquesta manera tindria més estabilitat i consistència, augmentant la tensió superficial de la solució que és hidròfila ja de per si).

Aspecte de la solució.

I ara toca barrejar-ho tot! Utilitzem la batedora deixant molt clar que només es pot utilitzar sota supervisió d'un adult, que les fulles són molt esmolades!

I també utilitzem una maquineta per a fer escuma que venia de regal amb el cacau.

Intercanviem maquinària.

Així tots dos poden experimentar les diferents maneres de treballar. El batedor manual és més directe però amb un resultat menys consistent, la batedora elèctrica permet menys intervenció però el resultat és més consistent.

En batre-la, la solució esdevé escuma, s'aireja i multiplica per tres el volum, presentant canvis evidents en aparença, textura, tacte, consistència...

Agradable i amorosa al tacte.

Finalment han decidit barrejar totes les escumes, i aquest és el resultat.

Barrejant-hi més colorant es torna marbrat.

La Llum ha anat a buscar un pinzell i ha començat a utilitzar l'escuma per a  pintar el paper.

Aquest és en Pinotxo.
 
Finalment han utilitzat l'escuma per a pintar tot el paper, hi han estat una estona llarga.

Han gaudit preparant l'escuma, barrejant, utilitzant eines i estris. Han experimentat amb els canvis de color i d'estat dels elements, observant-los, verbalitzant algunes observacions que han fet. Han pintat amb l'escuma. S'ho han passat d'allò més bé... i han après.

Març del 2012. Quatre anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!