#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 11 de maig del 2014

Aquarel·la casolana de flors.


Sí. És per a enamorar-se. Es pot fer aquarel·la amb les flors, no us sembla bonic? Això sí: els seus colors no sempre són els que ens esperem: els pigments d'algunes semblen volatilitzar-se en tocar l'aigua, altres pigments semblen esdevenir mutants... i els colors que en resulten no sempre són suficientment pujats de to... però justament aquesta és la gràcia i la meravella del procés.

Quan vaig descobrir aquesta meravellosa idea a Learn - Play - Imagine (entrada enllaçada al final) vaig saber que ho havia de provar, i que ho havia de provar aviat. No deixeu de visitar aquest blog, carregat d'imaginació i diversió!

Com sabeu és temps de flors a Girona, així que us convido a explorar i experimentar amb les flors. Avui, un ramet de flors silvestres de primavera ens obre la porta a un munt de colors i olors.

Un passeig i un ramet de flors silvestres. 

Triem els pètals (o retirem el gruix de la tija) i els separem per colors. La proporció és variable, com més flors, més ric serà el color, perquè hi haurà més pigment.

Bullim aigua. Per als quatre colors, l'equivalent a un got.

I quan bull, n'aboquem una part a cada got.

Ens asseiem a observar. Alguns colors es mostren de seguida.

Groc.

Granat.

Alguns semblen desaparèixer.

O giren cap a tonalitats insospitades.

L'olor és especial... a flor cuita.

Remenem. Podem deixar-ho infusionar unes hores, però impacients que som, no hi ha manera.

Fem la prova.

Però no passa el control de qualitat. "Gairebé no es veu, mama!"

 Afegim alguns pètals més, i triturem. 

Ara sí!

Els colors omplen la taula. Les aquarel·les més boniques (i econòmiques) que mai hem tingut.

Repetirem el procés, n'estic segura. Hi farem modificacions i correccions. Buscarem més colors, més tonalitats i deixarem infusionar. Ja friso, me'n moro de ganes. I us ho explicarem, no en dubteu. Però no per això volia deixar de presentar-vos-el cru i nu, imprecís i precipitat. Meravellós i esplendorós. Com l'hem viscut avui nosaltres. 

Maig del 2014. Sis anys (gairebé i mig).

Si voleu més sobre flors...

Totes les nostres propostes per a fer amb flors.

Homemade Paint (Natural Watercolors). Learn- Play- Imagine.

Catifa de flors de sobretaula. Manetes i cosetes.

5 comentaris:

  1. M'encanta! Una manera molt bonica de fer present la primavera a les activitats de casa i fer-vos-la vostra, deixant-la impresa al paper. Anar a passejar pel camp, recollir herbetes, flors, escorces i després utilitzar-les d'alguna manera és una de les nostres activitats preferides del cap de setmana: hi ha tant per veure i per viure! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot és al voltant del procés, però de retruc el que n'obtenim (a part d'uns dibuixos meravellosos i molt especials) és un aprenentatge meravellós. Hi ha molt per a descobrir allà fora. Pintar amb flors és un clàssic en aquesta casa, cada primavera ens hi posem!
      Una abraçada!

      Elimina

Digues la teva!