dissabte, 29 de desembre del 2012

Decoració nadalenca. Segona part.


L'any passat us vam presentar la nostra decoració de nadal. Aquest any hem seguit amb el propòsit de fer-nos-ho nosaltres mateixos, però procurant no perdre de vista que per a nosaltres el més important és el procés, no el resultat. Així que amb la imaginació desperta, procurant recrear-nos en cada moment del procés creatiu, hem dedicat unes quantes hores a fer i desfer. Des de l'escola dels nens ens van demanar que féssim una aportació al pessebre col·lectiu, i ens va tocar fer una muntanya. També hem fet una pastoreta i un caganer per al nostre pessebre, però el que més ha agradat als nens ha sigut decorar la porta.

La Muntanya.

L'estructura de la muntanya la vam fer amb cartró i cinta adhesiva, la vam forrar amb una mica de paper de diari i cola blanca dil·luïda en aigua. En primer terme podeu observar un "mapa de colors" com va anomenar-lo en Biel, que tenia molt clara la disposició i els colors que de la muntanya: verdor frondosa a la part baixa, roca i fang a la part central i blanc de neu a la part alta.

Neu en forma de sal.

En aquesta part del procés s'hi van recrear.

Taula i alguns dels materials.

Retallant fregalls per a fer arbres.

I cosint-los.
No vaig trobar cap més manera de fer que s'aguantés. Sí: vaig cosir el fregall a la fusta.

Aquesta és la nostra muntanya.

La pastoreta i el caganer.

L'any passat vam proposar-nos fer alguns pastors i animalons per al pessebre... bé, no ho vam fer. Així que aquest any ens hi hem posat. Rotlles de paper higiènic, paper de regal, ràfia i cola.

L'arbre (o els arbres) de la porta.

Els vaig presentar un parell de siluetes i els vaig demanar que els omplíssin amb post-its.

Un rere l'altre.

 
I amb calma  i paciència van anar omplint.

Després van pintar uns adhesius blancs.

Un munt d'adhesius.

A dalt, els adhesius d'en Biel, de temàtica variada. A baix, els de la Llum: nenes plorant d'alegria i cercles-estrella.

Van decorar els arbres amb les boles.

I aquest és el resultat.

Detall.

Ho hem fet, com l'any passat, amb la imaginació desperta i moltes ganes de deixar-nos sorprendre. Barrejant tècniques precises i tècniques imprecises. Inspirant-nos i bebent en l'art pixelat i també utilitzant fil i agulla. Bevent i deixant beure.

Desembre del 2012. Cinc anys.

3 comentaris:

  1. M'encanta la idea dels pòsits per decorar la porta.
    Me l'emporto per a l'escola!
    Gràcies per compartir.
    Bon Any Nou!!!
    Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els post-its i jo tenim una relació d'amor que ve de molt lluny. Els adoro en totes les formes i tamanys. Me'n alegro que t'hagi agradat la idea, gràcies a tu Carme, i que el 2013 sigui generós amb tu i els teus. Molts petons.

      Elimina
  2. Impressionant!!!
    Els arbres de fregall cosits a la fusta són fantàstics i l'arbre de post-its de la porta genial!!!!
    ou uns artistassos!
    Petons desde la Plana!!!!

    ResponElimina

Digues la teva!