dijous, 15 de novembre del 2012

Pell amb pell.

D'aquesta història que us explicaré ja fa molt de temps, tant com cinc anys i unes hores. Però encara recordo la història com si hagués passat ahir (o com si m'hagués passat a mi). Una història que diu així:

- Hi havia una vegada un cor petit que bategava bumbum-bumbum. Tot al seu voltant era dolç, tebió i d'una foscor rogenca, però es sentia molt sol. Fins que es va trobar amb una altre cor petit que bategava bumbum-bum bum.

Es van agradar el suficient com per a fer-se una gran abraçada, i va ser aleshores que es van adonar que tenien molt espai. Van decidit créixer, així que començaren a embolcallar-se d'ossos, de músculs i de pell. Cresqueren venes i artèries per a que el seu bumbum-bumbum bombés sang amunt i avall, i van idear un munt d'òrgans i un caparró per a ser capaços de valer-se per si mateixos el dia que deixéssin enrera aquella llar que fins aleshores els havia semblat càlida i comfortable, però que començava a quedar-se un xic petita per a les seves aspiracions (i tot sigui dit, per al seu tamany).

I quan se'n adonaren, comptaren vuitanta dits, quatre ulls de color de boira, quatre pulmons petits i adormits i una infinitat de somnis i possibilitats. Cada cor comptava quaranta dits, amb les seves ungles. Quaranta i quaranta, vuitanta. Com  era possible? Potser s'havien despistat? Començaren a comptar de nou i s'adonaren que degut a la manca d'espai s'havien anat apretant, apretant i apretant, tant, tant i tant que finalment s'havien enganxat per una cama, a l'alçada de les cuixes així que podien sentir i controlar el cos de l'altre. I què farien ara? Junts no podien seguir, quin enrenou per a aprendre a escriure amb tants dits per controlar, a més com que s'havien enganxat cara amb cara, sempre hi hauria algú que hauria de caminar de recules...

Acordaren separar-se, i decidiren que arribat el moment, el primer de sortir es subjectaria la cama amb força, mentre l'altre estirava la seva cama estirant en sentit contrari. Així es separarien! I així ho van fer: arribat el moment un estirà fort per aquí, l'altre estirà fort per allà... i després d'uns instants les cames es separaren! Això sí: la pell de l'un i la pell de l'altre estaven tan enganxades que en desenganxar-se l'un es va endur la pell de l'altre, i l'altre la de l'un. El record d'una abraçada intrauterina en què deixaren de ser un per a ser dos. Una petita part de l'altre que els acompanyarà per sempre més.

I encara els he sentit a dir que si hi clouen amb força els ulls i toquen la pell d'aquella part de la cuixa encara ara hi poden sentir el bumbum-bumbum del cor del seu germà, de la seva germana. I encara és cert que si tanco els ulls i els poso les mans sobre la pell puc sentir com els nostres cors tornen a bategar gairebé a l'uníson. I si això no és amor, digueu-me què és. I vet aquí un gat, vet aquí un gos, aquest conte ja s'ha fos. I vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest conte s'ha acabat.


15 de novembre del 2012

12 comentaris:

  1. Wau! Com moltes vegades : m'has emocionat! Genial relat i genial experiència i resultat! Un petonarro

    ResponElimina
  2. Una experiència màgica. Quina sort portar un trosset de l'altre per sempre. I explicar-ho en un conte ho he trobat preciós. Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies elisabetsalie :-D és el primer regal que algú els va fer en la seva vida, i els el va fer l'altre!

      Elimina
  3. M'has fet emocionar... En Lluc té una taca fosca a la panxa, i l'Anna una taca blanca a la cama. Ai que ploro. :_)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, MontseMu... ara ja et pots fer una idea de com va anar!

      Elimina
  4. preciòs! :-) emocionant...per recordar sempre...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Glòria, bonica! Ells porten el record enganxat a la cama.

      Elimina
  5. Respostes
    1. Gràcies a tu, Meritxell per llegir-ho i comentar-ho!

      Elimina
  6. Acabo de llegir el teu conte i m'has emocionat fins a les llàgrimes. Quant d'amor en les teves paraules. Felicitats pels 7 anys!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Míriam! La veritat és que el vaig escriure d'una revolada pensant en les seves taques... i ja fa dos anys! Però curiosament, segueix vigent, ple de significat i sentit. I les taques segueixen "a puesto". ^ ^

      Elimina

Digues la teva!