dimecres, 25 de juliol del 2012

Junts però no barrejats.

L'evolució natural de la caixa de la platja no podia ser una altra que aquesta: més que una invitació pretenia ser una provocació. No tenim la gran sort de tenir un jardí, ni tan sols una terrassa d'una mida considerable. Tenim un petit balconet. I aquest estiu ens hem proposat aprofitar-lo. Sorra fina i sorra gruixuda juntes però no barrejades. Culleres, petxines, bols i sedassos.

Fina i gruixuda.

Pluja de sorra.

Curculles i petxines.

Recollint.

Omplint.

Separant.

Triant.

Aprenent.

Construint. Sempre em sorprenen.

I un cop hem experimentat amb les textures en sec, hi afegim aigua.

Fins que se'n cansin.

Experimentar és construir coneixements, aprendre a través del cos i els sentits. És alimentar la ment i la creativitat. Buscar explicacions i resoldre situacions. I de nou les propostes més senzilles són les més efectives. Què té de diferent si comparem aquesta caixa amb un sorral? Suposo que res i tot.

Juliol del 2012. Quatre anys i mig. 

Ens presentem a la 5a. Edició dels Premis Blocs Catalunya, i és que som optimistes de mena! En aquest enllaç us expliquem com podeu votar-nos a nosaltres... o a qui més us agradi. Gràcies!

4 comentaris:

  1. Està molt bé: si no podeu anar a la platja, feu que la platja vingui a vosaltres! :)

    ResponElimina
  2. Hola Angaleta! És una passada tot el que fas! Sóc mestra a infantil i t'asseguro que em copiaré (amb el teu permís..) moltes d'aquestes idees!
    Una pregunta...d'on treus els comptagotes (només en trobo de vidre i color marró...) i on has trobat aquests sedassos de fusta tant xulos??!!

    Cris

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Me'n alegro que t'agradi, i pots fer servir totes les idees que vulguis... és més, algunes d'elles tampoc són meves ;-)
      Els comptagotes són reutilitzats dels medicaments dels nens (la gran majoria) tot i que els més grans (de vidre) els vaig trobar a Servei Estació. Però estic segura que si fas una crida a les famílies de la teva escola en poquet temps et fas amb un bon assortiment de comptagotes. Els sedassos de fusta els vaig trobar en una botiga de coses per a la casa que hi ha al carrer Migdia (Girona) però que no recordo com es diu... està més o menys davant del Natura. Espero haver-te sigut d'ajuda!
      Gràcies per passar-te pel bloc (i per comentar!).

      Elimina

Digues la teva!