Ens encanten els panellets.
Mmmm! I ahir en vam fer una bona fornada, els vam preparar en família.
Més enllà de la cuina, la responsabilitat, d'aprendre que rera tot allò
que mengem i preparem hi ha feina... hi ha els sentits... olors,
textures, volums, sons, aromes, sabors, formes, colors... com es transformen, canvien de
color, com l'olor ho impregna tot, com s'escalfen i es refreden, es
dauren, s'endureixen per fora, es torren. I tot un treball plàstic, fer i
tocar la massa, afegir-hi llimona, taronja, xocolata... deixar-la
reposar i moldejar-la aconseguint formes rodones, allargades, jugant amb
quantitats i volums, passant-les per ou i arrebossant-les de pinyons o
ametlla picada... una explosió de sensacions esclata definitivament en
degustar-los.
Comencem bullint una patata amb pela. La pelarem i n'agafarem 150 gr. amb els que farem un puré.
Barregem el puré amb 250 gr. d'ametlla mòlta.
Hi afegim la pela d'una llimona ratllada... i si volem, també una mica de pela de taronja. Això sí, ben netes!
I 200 gr. de sucre. (Bé, 202, que estem generosos!). El sucre morè els ha donat una textura més "gruixuda".
I ho barregem. Al massapà també s'hi pot afegir ou. Nosaltres no ho hem fet i han quedat també molt bons.
Els ajudants poden anar adelantant feina...
En fem tantes parts com tipus de panellets desitgem fer, i en una hi podem afegir cacao.
I el suc de taronja...
Suc de llimona... Nosaltres hem passat del coco, que no ens agrada!
I ho deixem reposar a la nevera entre 6 i 12 hores.
Donem forma... aquesta és la part en què ells van participar més activament, i van gaudir molt!
S'hi posen els pinyons... els va agradar tant que els van anar posant gairebé un a un!
O ametlla picada. I es poden pintar amb clara d'ou batuda.
8 minuts a 220ºC
Nyam!
Novembre del 2011. Tres anys, gairebé quatre.
NYAM!!!
ResponEliminaBon profit!
ResponElimina