#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dimecres, 2 de novembre del 2011

Panellets.

Ens encanten els panellets. Mmmm! I ahir en vam fer una bona fornada, els vam preparar en família. Més enllà de la cuina, la responsabilitat, d'aprendre que rera tot allò que mengem i preparem hi ha feina... hi ha els sentits... olors, textures, volums, sons, aromes, sabors, formes, colors... com es transformen, canvien de color, com l'olor ho impregna tot, com s'escalfen i es refreden, es dauren, s'endureixen per fora, es torren. I tot un treball plàstic, fer i tocar la massa, afegir-hi llimona, taronja, xocolata... deixar-la reposar i moldejar-la aconseguint formes rodones, allargades, jugant amb quantitats i volums, passant-les per ou i arrebossant-les de pinyons o ametlla picada... una explosió de sensacions esclata definitivament en degustar-los. 

Comencem bullint una patata amb pela. La pelarem i n'agafarem 150 gr. amb els que farem un puré.

Barregem el puré amb 250 gr. d'ametlla mòlta.

Hi afegim la pela d'una llimona ratllada... i si volem, també una mica de pela de taronja. Això sí, ben netes!

I 200 gr. de sucre. (Bé, 202, que estem generosos!). El sucre morè els ha donat una textura més "gruixuda".

I ho barregem. Al massapà també s'hi pot afegir ou. Nosaltres no ho hem fet i han quedat també molt bons.

Els ajudants poden anar adelantant feina...

En fem tantes parts com tipus de panellets desitgem fer, i en una hi podem afegir cacao.

I el suc de taronja...

Suc de llimona... Nosaltres hem passat del coco, que no ens agrada!

I ho deixem reposar a la nevera entre 6 i 12 hores.

Donem forma... aquesta és la part en què ells van participar més activament, i van gaudir molt!

S'hi posen els pinyons... els va agradar tant que els van anar posant gairebé un a un!

O ametlla picada. I es poden pintar amb clara d'ou batuda.

8 minuts a 220ºC


Nyam!

Fer la massa no va resultar-los especialment atractiu, en canvi, donar-los forma i arrebossar-los amb els pinyons i les ametlles els va encantar!

Novembre del 2011. Tres anys, gairebé quatre.

2 comentaris:

Digues la teva!