diumenge, 27 d’abril del 2014

#PEDRAFELIÇ < Una proposta col·laborativa amb un peu a l'art urbà. >


Com diu Keri Smith, TU TENS UNS PODERS IMMENSOS. El poder d'influir en els altres, de captar la seva atenció i redirigir-la, d'influir en el seu estat d'ànim. El poder de canviar el teu entorn, de ser i viure el canvi que vols ser i vols viure.

Fa temps que tinc un neguit, una força que m'empeny a sortir i crear. Crec que sempre l'he tingut, tot i que algunes temporades ha estat més adormit que d'altres. Fa temps que volia introduïr als nens en el món de l'art urbà i, crec que ha arribat el moment. Perquè he trobat la proposta adequada per a fer-ho.

La proposta és senzilla, i apta per a tots els públics. Em vaig plantejar un seguit de condicions, i les reuneix totes.

   1. Ha d'emmarcar-se dins la legalitat vigent.
   2. Ha d'alterar l'entorn, convertint-lo en quelcom millor.
   3. Ha de ser obert i participatiu.
   4. Ha de poder influïr en la persona que hi tingui interacció, i ha de convidar a crear quelcom.
   5. La seva execució ha de ser àgil i fàcil. Això és vàlid tant per als materials necessaris per a portar-la a terme com per al temps necessari per a la seva execució.

Bé, l'hem trobat. Es tracta d'una idea senzilla: alliberar pedres felices.

Crear.

   · QUÈ ÉS UNA PEDRA FELIÇ?
Què pot fer feliç a una pedra? Un somriure? Estrenar barret? Lluïr un bigoti elegant? Portar el biquini més guai de tots en plena onada de calor? Quan tinguis una pedra a les mans, tu veuràs què la pot fer feliç: dibuixa-li-ho! Pots utilitzar un retolador permanent, o enganxar-li un adhesiu casolà. Pots signar-la, però no és necessari que ho facis, o que utilitzis el teu nom. Pots utilitzar un símbol que només tu reconeguis. Per si mai te la trobes.

Pedra feliç.

   · QUÈ VOL DIR ALLIBERAR UNA PEDRA FELIÇ?
Alliberar una pedra és deixar-la en algun lloc per a que algú la trobi. Jo escullo llocs que m'agraden, racons de la ciutat que em fan feliç. Si vols, pots escriure-hi l'etiqueta #pedrafeliç i qui la trobi podrà conèixer la iniciativa. Fins i tot, pots fotografiar-la i compartir-ho a les xarxes amb l'etiqueta #pedrafeliç. Vés a saber, potser en podràs fer un seguiment.

Alliberar.

   · QUÈ PASSA AMB LES PEDRES ALLIBERADES?
Són un regal que fas als teus conciutadans, o als habitants d'aquell poble que has visitat i que tant t'ha agradat, o... però has de pensar que elles, igual que tu, tenen un poder immens: alegren el dia a qualsevol!
Trobar.

   · HE TROBAT UNA PEDRA FELIÇ, QUÈ HE DE FER?
Primer de tot, FELICITATS! Ets una persona curiosa i observadora! Qui trobi una pedra feliç, se la pot quedar, la pot canviar d'ubicació, la pot regalar a qui vulgui... o la pot llençar, cosa que segurament entristirà a la pedra (i al seu creador).

Crear en l'entorn és reivindicar-lo, estimar-lo i vincular-s'hi. De fet, m'agradaria demanar-vos la vostra complicitat i el vostre acompanyament. Perquè altres vegades n'he gaudit, i sempre heu acollit les meves propostes: etiquetes a twitter i instagram, taulers col·laboratius a pinterest, correveydiles a facebook... sempre m'heu acompanyat. Ara és el moment de portar l'acció fora, al carrer. Ha arribat el moment de sentir l'adrenalina de l'acte creatiu. Sortiu, convertiu-vos en pintapedrers i gaudiu alterant el vostre entorn.


Més propostes col·laboratives i art urbà amb nens:


Tauler col·laboratiu a Pinterest.

Per iniciativa pròpia #kidsinitiative.

Pintant roques escalfades al Sol amb ceres.

Pintant basses (o la bellesa de l'art efímer).

The Tree Tag Project. - Tinkerlab.

Kids Get Arty: Exploring Banksy. - Me and my shadow.



Blocs amics que s'han sumat al projecte:

Can Xic - #pedrafeliç, #petrafeliç i jo també

Manetes i cosetes se suma al projecte #pedrafeliç.

#pedrafeliç - Compartint idees.

Pedra feliç. - Descobrint i experimentant creixem.

Els Sírius i la #pedrafeliç. - Grup d'Esplai Espurnes.

Yes the Music! ens sumem al moviment #pedrafeliç. - Yes the Music!

Pedra feliç. - Més que mares.

Proposta exprés 16: Ompliu el món de Pedres Felices! - Manetes i cosetes.

Alliberant una #pedrafeliç / Liberando una #piedrafeliz- Small and nice.

11 ideas para jugar y aprender con los "Tesoros del Verano". - Rejuega.

Coses Xules / #PedraFeliç / Janpetit: viu Sant Cugat en família. - Jan Petit.

Les vacances explicades en #pedrafeliç. - Manetes i cosetes.

27 comentaris:

  1. És una proposta esbojarradament creativa! Tot l'equip de Manetes i Cosetes a partir d'ara sortirem amb legions de pedres pintades per alliberar-les per tot arreu! Fem entre tots una invasió de felicitat dibuixada en pedres! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encanta que us hi sumeu, quina il·lusió!!! Podent compartir la felicitat, per què reservar-nos-la per a nosaltres?! Serà per pedres!!! ^ ^

      Elimina
  2. Me encanta!! Ahora las decenas de pìedras que me da mi Dragón y que guardo siempre no servirán sólo para agujerear mis bolsillos y evitar que no me vuele en los días de viento :)
    ¡Seguro que nos sumamos a la iniciativa!, Que bueno regalar sonrisas ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^ ^ sinceramente, yo también me alegro de poder dar salida a la multitud de piedras repartidas por toda la casa! Me encantará! Vamos a llenar las ciudades de piedras felices!!!
      Un abrazo!!!

      Elimina
  3. Ohhhhhhhhhhhhhhhhh, quina idea més genial i bonica !!!! espero que cada dia es faci més i més gran !!!!! Nosaltres també tenim un gran tresor en pedres recollides de mil i un llocs , així que ben segur que ens hi afegim !!
    És un proposta preciosa, de veritat, m'ha agradat moltíssim ! Ara cada cop que vegi una pedra, a més de veure les seves possibilitats ,també pensaré en com alliberar-la, jeje .
    Gràcies i una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. La idea és tan senzilla que gairebé em passa per alt, i ens ajuda a connectar amb el nostre entorn, buscar pedres, alterar-les, alliberar-les... pobres pedres, tants anys aguantant la compostura! Ha arribat el moment de desmelenar-se!!! M'encantarà que us hi sumeu, de debò em faria moltíssima il·lusió!
      Una abraçada gegant!!!

      Elimina
  4. Ohhhhhh les passejades per Girona ja no seran iguals! A buscar, a compartir i a somriure :-)
    Petits gestos que fan un món millor... gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Busqueu, compartiu i somrieu! Sigueu pintapedrers i pintapedreres, com nosaltres! D'això es tracta, de compartir i gaudir!
      Una abraçada!

      Elimina
  5. Wow!!! Genial!!! A casa ens encanta la idea!! gràcies per compartir-la!!!
    Fa un temps que et segueixo i vaig de sorpresa en sorpresa.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, que bé, quina il·lusió Núria que us agradi i que us hi sumeu! M'encanta i em fa molt feliç! A omplir el Maresme de pedres felices!!!
      Les sorpreses molen, molen! ^ ^

      Elimina
  6. per cert....nosaltres les aaliberarem pel Maresme!!!

    ResponElimina
  7. Em dic Rosi i m' ha semblat una idea genial. Qui sap a lo millor els trajectes en tren Montmeló - Barcelona pel mati son més gratificants jejeje...M'encanten aquestes petites cosetes
    Gran feina.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rosi! Doncs em sembla fantàstic que t'animis a participar-hi! Alliberar pedres, buscar-ne, trobar-ne... que bé. Estic segura que el temps invertit en els trajectes et serà profitós!
      Una abraçada!!!

      Elimina
  8. Genial! Ens hi sumem!! M'encanta la proposta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé, Mireia, em fa una il·lusió tremenda!!! Ja m'explicaràs com us va!

      Elimina
  9. M'hi afegeixo! I ho escampo al berguedà!!! M'encanta! Com totes les teves iniciatives! Que diver, que diver! Com més lluny, millor...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, Bernadette, m'encanta que t'hi sumis, em fa molta il·lusió! Estic segura que les teves pedres seran precioses i aniran carregades de màgia! Com més lluny, millor... espera que arribi l'estiu ;-D

      Elimina
  10. What a beautiful idea, Angela. We will join you!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thanks, Rachelle! I'm sure you and your creative family will have lots of fun painting and then liberating the stones. It rocks!!!

      Elimina
  11. Vaig descobrir el projecte #pedrafeliç des de llavors et segueixo a Instagram. Avui amb més calma, he donat un cop d'ull al blog i m'encanta. Així que tens una nova "addicta" al teu projecte
    Núria Almansa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Núria!
      Em fa moltíssima il·lusió veure com aquest bonic projecte creix una mica més cada dia. Moltes gràcies per les teves paraules, em fan molt feliç. Et convido a sumar-te al projecte, estic segura que t'ho passaràs bé fent de pintapedrera.
      Ens veiem a instagram!

      Elimina
  12. Hola Àngela! Sóc la Montse del blog Més que mares. Ens ha encantat la idea. La compartirem al nostre blog.
    No has pensat fer un blog només per aquest projecte? Pot ser bona idea perquè arribi a més gent i hi podries anar recollint totes les imatges que es publiquessin a instagram amb l'etiqueta #pedrafeliç.
    Així també quan algú trobes la pedra podria trobar un blog que sapigues què és i s'animes a participar-hi.
    Bé, només és una idea però m'ha encantat tant el projecte que t'ho volia dir!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Montse! Acabo de fer un cop d'ull al vostre blog i l'he trobat fantàstic! Quina passada!
      La idea de crear el blog és fantàstica, de fet ja existeix (el blog) tot i que està en fase embrionària... un dels projectes d'aquest estiu 2014! Estic intentant lligar-ho tot...
      Moltes gràcies, espero que us sumeu al moviment i que en gaudiu a tope!

      Elimina
  13. Hola Ángela! M'agradaria afegir-me al moviment pedra feliç i que em convidis al taulell de Pinterest corresponent (ja em dirà com ho he de fer), no sé com no m'hi he afegit abans! Sempre amb la manca de temps... però últimament les pedres em perseguiexen més que mai (ja n'era addicta de fa temps...) així que deu ser un senyal!

    Ah, i fins dissabte!

    Sara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Sara!
      Quina ilu veure't per aquí! Doncs encantada no, encantadíssima de la vida de fer-ho! Ara mateix hi vaig, per a poder fer-ho ens hem de seguir mútuament... i poc més.
      D'altra banda, m'alegra que et vulguis sumar al projecte, veure com creix, i veure la il·lusió i les ganes que hi posa cada #pintapedrer és tan meravellós com la sensació de crear i alliberar.
      I fins aquest capde, que en tinc unes ganes boges!

      Elimina
    2. Doncs ja està fet! He mirat els pins del teu taulell "coses de pedres" i són tots preciosos!! Ara només cal que em posi a pintar, et confeso que d'entrada fa respecte, però en tinc moltes ganes, aviat inclouré la meva pedrafeliç!

      Espero que no t'importi que parli del teu bloc i del moviment pedrafeliç en una entrada que ja tinc feta... És una proposta molt engrescadora i com més gent la conegui millor!

      Divendres aniré amb el meu pot dels tresors, tot i que no crec que tingui temps de fer l'exposició en la línea de Cornell, anar capturant tresors ha estat molt divertit! Fins llavors!!

      Elimina

Digues la teva!